Ce avem voie


Un negru are voie sa spuna “nigger”

autor: FrontPress 28.03.2013
0În ultimele decenii, noi, europenii, am început să învăţăm un vocabular nou, un fel de nouă limbă de lemn. Abia ce scăpasem de limbajul de lemn comunist (care se mai face simţit şi astăzi în unele discursuri FSN-iste), că noi reguli apar la orizont. Nu mai există ţigani, ci doar romi, nu avem voie să folosim termeni peiorativi la adresa nici unei minorităţi. Bun, sunt de acord, dacă asta ne face pe toţi să fim mai civilizaţi, sunt de acord cu acest experiment.
Şi iată că citesc astăzi o nouă ieşire în public a lui Tanczos Barna. Poate că vă mai amintiţi de el, atunci când era preşedintele Federaţiei Române de Hochei, mai avea un pic şi îi felicita pe jucătorii naţionalei României, care şi-au bătut singurul coleg de echipa român, de ziua naţională a României. Atunci, apostrofat în mod repetat, că nu condamnă atitudinea ostilă, nesportivă a jucătorilor maghiari, a avut o replică tipică pentru educaţia şi nivelul său de inteligenţă: „O să plec cu toţi jucătorii din România, ca să fie toată lumea mulţumită şi voi să jucaţi în Liga H!”
Acest nenorocit a deţinut şi deţine de ani de zile funcţii publice şi guvernamentale, iar din aceste funcţii, plătite de contribuabilul român (nu de alta, dar la cat de bine o duc ungurii din HarCov, numai piele poţi să le-o iei pe post de impozit), aruncă cu venin asupra românilor.
Mai nou şi-a schimbat ţinta. Se pare că de la Budapesta i s-a spus că dă bine şi dacă se ia de ţigani:
„Ţiganul trebuie să umble la școala de ţigani, trebuie să umble în capela ţigănească la slujbe”
”Treaba noastră este să implementăm programe de sporire a numărului secuilor aici în ţinutul secuiesc, ca ţiganii să nu poată realiza ce și-au propus”
Ce ziceţi de declaraţiile omului politic UDMR? Ce s-ar întâmpla dacă un român ar spune acelaşi lucru? Şi, să nu uităm că „ţigan” este un termen peiorativ.
Deci, reformulând, în limbajul, pe care l-ar folosi un corespondent român al domnului Tanczos, ar trebui sa spunem: „Bozgorii trebuie să umble la şcoala de bozgori, şi la capela de bozgori la slujbe. Treba noastră este să îi reeducăm, dar nu unde vor ei, ci unde le spunem noi, în Dolj şi la Tulcea, ca bozgorii să nu poată realiza ce şi-au propus!”
Deşi este un pamflet, aceste rânduri ar scandaliza întreaga presă şi lume politică. S-ar lăsa cu amenzi, cu dosare penale, eventual. Asociaţiile de apărare a drepturilor romilor ar sări ca arse şi ar aduce aminte, ca de obicei, de Holocaust.
În cazul d-lui. Tanczos nu se sesizează nimeni. Poate şi din cauză că preşedintele Comisiei d combatere a discriminării este Csaba Ferenc ASZTALOS, co-minoritar şi coleg de partid de-al lui. Şi oricum, ungurii au voie să spună asta. Iar dacă cineva se atacă, este retrograd, rasist, xenofob, etc…
Aş vrea să închei cu cuvintele curajoase ale Prea Sfinţiei Sale Ioan Selejan, episcopul ortodox al Harghitei şi Covasnei:
„Majoritarii maghiari îşi supraîntăresc comunitatea sub umbrela Geopoliticii maghiare a Bazinului carpatic, în timp ce minoritarii români, lipsiţi de suportul general al societăţii şi al statului se masifică, rămân fără comunitate. (…) Judeţele Harghita-Covasna stau sub semnul unei urgenţe, urgenţe mute, pentru că nimeni dintre cei care ar trebui să vegheze asupra integrităţii comunităţii nu îşi asumă vreo reacţie. Urgenţa mută reprezintă sentimentul colectiv al neputinţei, corelat cu sentimentul abandonului-retragerii statului român din societate.” De Remus Radoiu – Agonia Natiunii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu