Uniformele scolare

Guvernul aproba reintroducerea UNIFORMELOR scolare

autor: FrontPress 03.04.2012
Guvernul a acordat un aviz favorabil unei initiative parlamentare a democrat-liberalului Cezar Preda care prevede introducerea tinutei scolare obligatorii in invatamantul general si liceal, de stat si particular, a afirmat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Executivului. Conform HotNews, acesta sustine ca initiativa legislativa nu prevede obligativitatea introducerii de uniforme scolare asa cum era inainte de 1989, ci este vorba de stabilirea unei identitati scolare.
“Proiectul lasa la initiativa comitetelor scolare, in urma consultarii cu parintii, de a stabili identitatea scolara sau introducerea de uniforme pentru elevii din acele unitati scolare in ideea de a avea o identitate foarte bine clarificata si de a avea un tratament egal din acest punct de vedere fata de toti elevii”, a spus Suciu.
Acesta a precizat ca va mai exista posibilitatea ca pentru prescolarii si elevii care provin din familii al caror venit e mai mic sau egal cu venitul minim garantat, sa fie alocate fonduri din partea autoritatilor locale pentru achizitia uniformelor. Suciu a mai spus ca introducerea uniformelor ar elimina discriminarile care apar intre elevi prin tinuta pe care o afiseaza in scoala.
Inroducerea tinutei obligatorii a fost sustinuta si de fostul premier Emil Boc, care cerea in vara anului trecut ministrului educatiei din acea vreme, Daniel Funeriu, sa gaseasca o solutie in acest sens. “Nu va fi o uniforma standard, ca in perioada comunismului, fiecare scoala va putea propune propriul model. Cred ca este o masura benefica pentru sistemul nostru educational”, explica la postul de televiziune B1 fostul prim ministru. Sursa: FrontPress.ro
http://dariaion.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu