Celebra ecuatie E=mc^2 nu a fost inventat de Einstein, ci de altii dinaintea lui


Cine a dat nastere conceptului de materie care se transforma in energie si invers?  Adica,celebra ecuatie E-mc^2?
Acest concept dateaza cel putin din vremea lui Sir Isaac Newton(1704). Brown(1967) a facut urmatoarea afirmatie: “Astefel a aparut gradat formula E=mc^2,sugerata de Poincare in anul 1900, fara o demonstratie generala.”
Un lucru putem sa-l spunem  cu certitudine: Einstein nu a creat ecuatia E=mc^2. 
Se pune atunci intrebarea cine a creat-o.
Bjerknes(2002) l-a propus ca posibil candidat pe S. Tolver Preston,care “a formulat energia atomica,bomba atomica si superconductivitatea in anii 1870,pe baza formulei E=mc^2″.
Pe langa Preston,un personaj important in istoria lui E=mc^2 este Olinto De Pretto(1904),caruia trebuie sa i se recunoasca meritele. Ceea ce trezeste suspiciuni la aceasta sincronizare este faptul ca Einstein vorbea fluent limba italiana, urmarea lucrarile scrise de fizicieni italieni, iar prietenul sau cel mai bun era Michele Besso, un italo-elevtian. E clar ca Einstein ar fi avut acces la literatura de specialitate si competenta de a o citi.
Din afirmatia lui Caroll(1999), “formula lui Einstein E=mc^2 <>”, vedem clar o marturie ca De Pretto era in avans fata de Einstein in privinta formulei E=mc^2.
Referitor la intelegerea faptului ca o cantitate vasta de energie poate fi eliberata de o cantitate mica dintr-o substanta, lui Preston(1875) i se poate acorda creditul ca stia asta inainte ca Einstein sa se nasca.
In mod clar Preston folosea formula E=mc^2, deoarece valoarea pe care a determinat-o  – ca un bob ar putea ridica un obiect de 100.000 t pana la o inaltime de 3.058 km – rezulta din ecuatia E=mc^2.
Dupa Ives(1952),modul in care Einstein a incercat sa obtina formula E=mc^2 a fost fundamentul gresit,deoarece Einstein s-a apucat sa dovedeasca ceea ce a presupus.
Aceasta este similar cu manipularea neglijenta a ecuatiilor dezintegrarii radioactive pe care le-a obtinut Einstein. El a amestecat cinematica si mecanica si asa a aparut neutrinul.
Neutrinul poate fi o particula mitica creata de Einstein. Avem doua posibilitati in privinta neutrinilor:
sau exista cel putin 40 de tipuri diferite sau nu exista niciun tip.Aici functioneaza briciul lui Occam.
Albert Einstein nu a crezut niciodata in mecanica cuantica,zicand: “Dumnezeu nu da cu zaruri.”.http://stirilemele-cs.blogspot.com/