Mars anticapitalist

Germania: Mars anticapitalist cu raniti si zeci de arestati (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 02.04.2012
Un ofiţer de poliţie a fost grav rănit în urma violenţelor de stradă care au avut loc sâmbătă în  Frankfurt, capitala financiară a Germaniei, în timpul unui marş anticapitalist la care au participat aproximativ 5.000 de anarhişti şi neocomunişti. Deasemenea mai mulţi protestatari au fost la rândul lor răniţi şi peste 100 reţinuţi de forţele de ordine.
Conform organizatorilor, incidentele au fost provocate de poliţişti după ce aceştia au intervenit cu bastoanele din dotare şi cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea. Forţele de ordine susţin însă că intervenţia a fost decisă după ce s-au aruncat asupra poliţiştilor mai multe baloane cu vopsea şi s-au spart mai multe autoturisme şi vitrine. Un ofiţer a fost dus de urgenţă la spital după ce a fost lovit de mai multe ori cu pietre, suferind mai multe răni serioase.
Marşul a făcut parte dintr-o acţiune la nivel european împotriva măsurilor de austeritate şi a capitalismului. Demonstraţii similare, însă de amploare mai redusă, au avut loc şi în alte 40 de oraşe europene. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu