Rastignirea

-”L-au răstignit” (Marcu 15:24)-

În “The Expositor’s Bible Commentary”, C Truman Davis, MD scrie: “Ce este răstignirea? Un doctor ne oferă o descriere fizică: “În timp ce stă atârnat pe cruce … în cuiele din încheieturi, prin degete îi trece o durere îngrozitoare care îi traversează braţele şi explodează în creier; cuiele din încheieturi exercită o presiune asupra nervilor mediani. În timp ce se împinge în sus pentru a evita chinul întinderii, el îşi pune toată greutatea în cuiele din picioare.

El simte din nou agonia cuielor care străbat nervii dintre oasele picioarelor. Când braţele obosesc, muşchii sunt străbă­tuţi de crampe, copleşindu-i cu o durere profundă, necruţătoare. Odată cu aceste crampe vine şi incapacitatea de a se împinge în sus pentru a respira. Aerul poate fi inspirat în plămâni, dar nu poate fi expirat. Se luptă să se ridice pentru a putea lua chiar şi o mică gură de aer … apoi urmează ceasuri întregi de durere insuportabilă, cicluri de răsuciri, crampe sfâşietoare ale înche­ieturilor, asfixiere parţială intermitentă şi durere arzătoare în timp ce ţesuturile de la spatele rănit se rup în urma mişcărilor în sus şi în jos pe lemnul aspru.

Apoi începe o altă agonie: o durere puternică, zdrobitoare în piept, deoarece pericardul se umple încet cu ser şi începe să comprime inima. Acum aproape s-a sfârşit; pierderea de lichide din ţesuturi atinge un nivel critic; inima com­primată se luptă să pompeze sângele vâscos în ţesuturi; plămânii torturaţi fac un efort nebun de a absorbi mici cantităţi de aer. El poate simţi răceala morţii strecurându-i-se în ţesuturi… în cele din urmă trupul lui moare”. Biblia notează lucrul acesta prin trei cuvinte: “L-au răstignit”. Ce iubire jertfitoare este aceasta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu