Scandal la Ierusalim: licitația pentru Isus a fost trucată! Fondurile romane se suspendă pentru 6 luni


Am găsit traducerea evenimentelor de care se vorbeşte zilele astea la biserică,limbajul e adaptat societăţii actuale pentru a putea fi înţeles de atei :

REUTERS, Ierusalim, 13 aprilie

Ieri, la Ierusalim a fost răstignit Isus Hristos, unul ditre cadidații la poziția de “Rege al Iudeilor”. Deși, inițial, moartea acestuia a fost pusă pe seama unui complot al actualei conduceri de la Ierusalim, se pare că întreaga afacere are ramificații mult mai profunde, fiind vorba despre un scandal de corupție fără precedent în care sunt implicați și reprezentanți ai Uniunii Romane.

Isus Hristos, din Nazaret – un sat din districtul de nord al Israelului, a fost arestat joi seară, sub acuzația formală că ar fi încălcat “un loc îngrădit, numit Ghetsimani”. Domnul Hristos a fost dus cu celeritate în fața unui juriu prezidat de către Marele Preot Caiafa, ceea ce a trezit suspiciuni, căci Marele Preot nu se deranjează chiar în mezul nopții de Paști pentru un simplu caz de de încălcare de proprietate.

A fost raportată o activitate suspectă între Templu și reședința lui Pontius Pilat, șeful misiunii romane la Ierusalim. Surse au declarat că arestatul a fost dus pentru interogatoriu și în fața romanului, căruia i-au fost prezentate stenogramele mai multor convorbiri dintre suspect și grupul său de influență. Totuși, reprezentantul Romei nu a dorit să se implice în acest conflict local, anunțând autoritățile că este vorba de o problemă internă pe care pot să o regleze după cum cred de cuviință. Pilat, însă, a atras atenția că Ierusalimul se află încă sub monitorizare romană și că până la noul raport MCV nu mai sunt decât trei luni.

Conform opozanților actualului regim, Isus Hristos a avut parte de o judecată sumară, instrumentată politic, fără vreo legătură cu actul de justiție așa cum ar trebui acesta să fie. Condamnarea și apoi executarea sa s-au petrecut în pripă, ceea ce a alimentat teoriile conspirațiilor.

La doar câteva ore de la răstignire au ieșit la iveală noi dedesubturi ale afacerii. Un înalt oficial roman, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a declarat că graba lui Caiafa de a finaliza procesul cu o condamnare este cauzată de faptul că se apropia vertiginos deadline-ul pentru un important proiect desfășurat cu finanțare romană.

Administrația templului a atras o sumă mare de bani, nerambursabilă, prin programul POIADRU (Programul Operațional Imperial pentru Asimilarea Resursei Umane), având drept obiectiv cumpărarea bunăvoinței liderilor acelor facțiuni nemulțumite de integrarea în Imperiu.

În proiect erau prevăzute work-shop-uri, seminarii, mese rotunde, tipărituri, precum și răstigniri, biciuiri publice, torturi sau alte activități specifice. Cum, însă, cei mai mulți protestatri au cedat rapid, bucurându-se de primirea unor mape frumos colorate, a unor pixuri și a micului-dejun gratuit cu ocazia seminariilor, Templul trebuia să justifice în fața Romei banii din capitolul “Răstigniri”, deja cheltuiți. Astfel, spune înaltul oficial roman, a fost inventat cazul Isus Hristos, care a fost rezolvat pe ascuns și în mare grabă, pentru a ascunde urmele și a justifica sume imense de bani deturnate de la scopul lor inițial. Sursa a mai spus că investigația romană a pornit de la faptul că, deși în buget erau prevăzute sume importante pentru plata trădătorilor și, deși Templul a prezentat o factură de 40.000 de arginți plus TVA, s-a aflat că trădătorul lui Isus ar fi primit doar 30 de arginți, restul fiind împărțiți între mebrii sistemului ticăloșit.

În mod ciudat, contestări ale procedurilor vin și din cealalătă tabără, care spune că achiziția prin trădare a lui Isus nu a respectat regulamentul achizițiilor publice și că 30 de arginți reprezntă o sumă enormă. “În primul rând, achiziția nu s-a anunțat pe SEAP, nu s-a organizat licitație și a fost o simplă achiziție prin negociere directă cu un singur ofertant. Dacă licitația ar fi fost publică, sunt convins că s-ar fi obținut un preț mai scăzut de achiziție, pentru că eram mai mulți ofertanți care doream să scăpăm de pisălog” ne-a declarat Petru, unul dintre ucenicii lui Hristos, deși doar cu câteva ore înainte declarase de trei ori că nu-l cunoaște pe acesta.

Dintre apropiații lui Isus Hristos, doar patru au declarat că ei n-ar fi participat la licitație, dar nu au dorit să detalieze, pretextând contractele de confidențialitate pe care le-au semnat cu o editură grecească pentru publicarea memoriilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu