SUA CER ALBANIEI

SUA cer ALBANIEI sa devina “cosul de gunoi” al armelor chimice SIRIENE

autor: FrontPress 08.11.2013

0SUA au sprijinit separatismul albanez din Balcani în toate formele sale, acţiuni care au destabilizat regiunea pe termen lung. Acum, a venit vremea ca Albania să răsplătească ajutorul american acordat conaţionalilor din fosta Iugoslavie, devenind “coşul de gunoi” al armelor chimice Siriene, după ce autorităţile din Damasc au decis să-şi lichideze arsenalul chimic.
Washingtonul a solicitat oficial Tiranei să organizeze pe teritoriul său distrugerea stocului de arme chimice din Siria, a confirmat preşedintele Parlamentului albanez Ilir Meta. “Am fost contactaţi de către Statele Unite, însă până în acest moment nu a fost luată nicio decizie”, a declarat Meta, joi seara, într-un interviu pentru postul de televiziune Top Channel. Meta a asigurat că “orice decizie va fi transparentă şi va ţine cont de interesele ţării”.
Zeci de persoane s-au adunat joi, în faţa Parlamentului, pentru a protesta faţă de o eventuală distrugere a arsenalului chimic sirian pe teritoriul Albaniei, transmite Mediafax. “Autorităţile nu trebuie să permită distrugerea arsenalului chimic sirian pe teritoriul albanez, Albania ar trebui să se opună cu fermitate acestei cereri”, a declarat în faţa mulţimii Sazan Guri, un reprezentant al Alianţei împotriva importului de deşeuri (AKIP), în timp ce manifestanţii scandau “Nu, nu armelor chimice”. Sursa: FrontPress.ro
u-s-albania-e1275658579450

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu