REACTIE

Reactia nationalistilor rusi la atacarea ambasadei Federatiei Ruse din Polonia

autor: FrontPress 15.11.2013

polAmbasada Rusiei din Varşovia a fost atacată luni de naţionaliştii polonezi, atacul fiind condamnat de autorităţi. Incidentele violente au stârnit şi reacţia naţionaliştilor ruşi, care au emis un comunicat de presă prin care condamnă “provocările” din 11 noiembrie şi asocierile eronate dintre Rusia şi fosta URSS.
“Naţionaliştii ruşi urmăresc cu atenţie mişcarea de rezistenţă a Europei albe şi salută ridicarea spiritului naţional în Europa, care este exprimat inclusiv prin demonstraţii de stradă şi alte activităţi politice, precum “Marşul pentru independenţă”, care a avut loc în Varşovia. Dar în acelaşi timp suntem îngrijoraţi de provocările antiruseşti care au avut loc luni, 11 noiembrie 2013, în capitala Poloniei. Regretăm faptul că polonezii încă ne privesc ca pe nişte duşmani, asociind eronat ruşii cu comuniştii şi Rusia cu Uniunea Sovietică”, se arată într-un comunicat al Mişcării Imperiale Ruseşti (MIR).
“Naţionaliştii din Rusia luptă astăzi pentru formarea unui stat naţional rusesc şi nu doresc invadarea Poloniei sau a altor state. Din contră, astăzi avem nişte duşmani comuni, precum sionismul, islamismul şi globalismul. Se doreşte să fim sclavi, se vrea distrugerea culturilor noastre tradiţionale, a valorilor religioase şi invadarea ţărilor noastre de către imigranţi din Asia. Aceste forţe ne învrăjbesc unii contra altora pentru a distruge redutele creştinismului slav, Polonia Catolică şi Rusia Ortodoxă. Astfel îi rugăm pe naţionaliştii polonezi să uite de animozităţile istorice şi de vechile conflicte, să renunţe la retorica antirusească şi să se gândească la cooperarea bilaterală în lupta pentru un ideal comun”, continuă reprezentanţii MIR.
Cei de la MIR mai ţin să mulţumească în încheiere polonezilor care au renunţat la şovinism şi au mărşăluit alături de ei la “Marşul Rusesc” din Moscova cu mesaje care propovăduiau o alianţă între forţele patriotice din cele două ţări (foto jos)
0Preşedintele polonez, Bronislaw Komorowski, a prezentat zilele trecute scuze Rusiei pentru violenţele care au avut loc în faţa Ambasadei, în urma cărora clădirea a fost atacată cu petarde şi sticle incendiare. „În numele statului polonez trebuie să ne cerem scuze”, a spus Komorowski, în timpul unei intervenţii la un post de radio local. Potrivit liderului de la Varşovia, din cauza Marşului independenţei, imaginea Poloniei în lume a avut de suferit. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu