Viitorul Chinei

Viitorul comunist al Chinei vazut prin ochii propagandistilor nord-coreeni (FOTO)

autor: FrontPress 21.11.2013

0Mai mulţi artişti din Coreea de Nord, cel mai închis stat comunist din lume, au fost rugaţi de doi britanici care locuiesc în China să creeze mai multe postere propagandistice. Aceştia au fost rugaţi să transpună în imagini cum îşi imaginează ei viitorul comunist al Chinei, aliatul tradiţional al nord-coreenilor. Proiectul inedit s-a numit “The Beautiful Future” şi a fost prezentat în cadrul unei galerii de artă organizată la Beijing, conform Business Insider.
Nick Bonner, din cadrul agenţiei de turism Koryo Tours care organizează excursii în Coreea de Nord, şi Dominic Johnson-Hill, din cadrul companiei producătoare de tricouri creative Plastered 8, locuiesc în China de 20 de ani şi au vrut să arate lumii cum ar fi arătat socialismul ideal, îmbibat de caracteristicile Chinei, scrie România Liberă.
„Nord-coreenii sunt specialişti în a transmite un mesaj fără sloganuri”, a declarat Nick Bonner pentru The Guardian. „Vrem să arătăm cum ar fi putut arăta China contemporană, dacă ar fi continuat să se ghideze după ideologia maoistă”, a mai spus acesta.
În opinia jurnalistului Matt Schiavenza din cadrul publicaţiei The Atlantic, „fascinant în privinţa imaginilor nu este ceea ce transmit ele despre China, ci ceea ce transmit despre Coreea de Nord şi despre modul în care nord-coreenii îi privesc pe chinezi”. Sursa: FrontPress.ro
72345611

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu