Baroso

Barroso: Romania NU va intra in Schengen in 2014. Noua Dreapta jubileaza!

autor: FrontPress 12.11.2013

vamaRomânia şi Bulgaria nu vor intra în Spaţiul Schengen anul viitor, este declaraţia făcută de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso pentru postul de televiziune TF1. Acesta a mai afirmat că acest lucru se datorează “opunerilor” prea multe.
Este pentru prima oară când oficialul european are o asemenea poziţie faţă de aderarea României la Spaţiul Schengen, transmite agenţia de presă Rador. Olanda şi Franţa se opun aderării ţării la Spaţiul Schengen. Unul dintre motivele invocate de oficialii francezi este plecarea masivă a ţiganilor din România în Hexagon.
Declaraţia lui Jose Manuel Barroso vine la doar două luni după ce preşedintele Comisiei Europene spunea că România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Spaţiul Schengen şi trebuie să primească o şansă de aderare cât mai curând.
România şi Bulgaria urmează ca, după o perioadă de tranziţie de şapte ani de la aderarea la Uniunea Europeană (UE), să adere la Spaţiul Schengen, înăuntrul căruia sunt eliminate controalele la frontieră între state membre, informează Mediafax. Aderarea celor două state membre UE la Spaţiul Schengen a fost respinsă în septembrie 2011, la solicitarea Finlandei şi Olandei, care denunţau corupţia şi lipsa unor acţiuni concrete împotriva crimei organizate la Bucureşti şi, respectiv, Sofia.
NDNaţionaliştii români sunt singurii care se opun aderării României la spaţiul Schengen
În tot acest timp singura organizaţie care se opune deschis aderării ţării noastre la Schengen este Noua Dreaptă. Tinerii naţionalişti au emis un comunicat în acest sens încă din anul 2011, prin care consideră că efectele unei eventuale aderări a României la spatiul Schengen, în speță abolirea frontierei cu Ungaria și securizarea “frontierei externe a Uniunii Europene” cu Republica Moldova, Ucraina și Serbia, unde trăiesc peste 4 milioane de români basarabeni, bucovineni și timoceni, contravine flagrant intereselor strategice ale Națiunii Române.
Noua Dreaptă mai atrage atenția că obiectivul nr. 1 al politicii externe a României ar trebui să fie unirea cu Republica Moldova și nu aderarea la un acord care sacrifică milioane de români basarabeni, bucovineni și timoceni, separați până mai ieri de Patria-Mamă prin grija Uniunii Sovietice, iar astăzi prin bunul plac al Uniunii Europene.
Deasemenea, în opinia organizaţiei naţionaliste, eliminarea controalelor la frontiere ar crește riscurile pentru securitatea internă a României, “lăsându-se cale liberă traficului de droguri, arme, ființe umane și imigrației ilegale, fenomene cu care deja se confruntă statele membre ale Tratatului de la Schengen”. Sursa:FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu