Ministru de culoare

Ministru francez de culoare: “Tara e cruprinsa de un val al rasismului”

autor: FrontPress 10.11.2013

0Ministrul justiţiei din Franţa, Christiane Taubira, este cel mai cunoscut politician de culoare din Hexagon. Recent, politicianul cu origini în Guiana Franceză, a declarat pentru cotidianul stângist Liberation că ţara se confruntă cu un adevărat “val rasist” şi că ea însăşi a fost victima acestui fenomen.
Christiane Taubira a vorbit miercuri despre jignirile la care a fost supusă după ce a preluat funcţia în guvern şi despre faptul că a fost comparată cu o maimuţă. Aceasta a mai tras un semnal de alarmă cu privire la prăbuşirea unui tabu, când vine vorba de “limbajul rasist” din dezbaterile publice.
qMinistrul a fost comparat de două ori cu o maimuţă numai în ultima lună, de către nişte protestatari împotriva căsătoriilor homosexuale şi de către Anne-Sophie Leclere, candidat municipal al partidului anti-imigraţionist Frontul Naţional, care a postat pe FaceBook un mesaj prin care spune că o vede pe ministru “mai degrabă sărind din creangă în creangă decât în guvern”.
În tot acest scandal a intervenit şi preşedintele socialist al Franţei, Francois Hollande, care a cerut mai multă “vigilenţă” în legătură cu “ameninţările rasismului”. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu