Marsul Unirii

Noua Dreapta cheama romanii de 1 decembrie in Sfantu Gheorghe la ”Marsul Unirii”

autor: FrontPress 26.11.2013

noua dreapta covasnaLa fel ca în anii precedenți, Noua Dreaptă va organiza și în 2013, cu ocazia Zilei Naționale a României, un ”Marș al Unirii”, în ”secuime”, în semn de solidaritate cu românii din zonă și pentru a arăta că naționaliștii resping orice formă de separatism etnic și toate provocările ”autonomiste” susținute de Budapesta.
Anul acesta, orașul ales pentru marșul de 1 decembrie este Sfântu Gheorghe din județul Covasna. Acțiunea va începe la ora 12.00 iar locul de pornire este Catedrala Ortodoxă Română. Punctul terminus va fi Piața Mihai Viteazul, în fața monumentului dedicat marelui domnitor român, care a unificat pentru o scurtă perioadă Țara Românească, Moldova și Transilvania.
80222759Conform Recensământului din 2011, populația stabilă a municipiului Sfântu Gheorghe este de 56.000 de persoane, dintre care 41.200 de etnie maghiară și doar puțin peste 11.800 români.
În fiecare an, Noua Dreaptă alege să marcheze Ziua Națională în orașele din inima țării unde tricolorul este tot mai puțin afișat în detrimentul steagului ”secuiesc” și unde românii sunt minoritari și supuși discriminării din partea autorităților locale, controlate de partidele minorității ungurești. Sursa: FrontPress.ro
1dec_covasna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu