Hipnotizati-va singuri



Hipnotizati-va singuri pentru a va alunga gandurile negative!



Hipnoza este placuta. Este o stare de concentrare profunda. Partea constienta a mintii este relativ slaba. Este intr-o permanenta sovaiala si elaboreaza o serie nesfarsita de scuze pentru a nu va preocupa de ceea ce incercati cu adevarat sa realizati. Ii lipseste acel gen de forta stabilizatoare pe care o poseda subconstientul. Mintea subcontienta poate fi influentata cel mai bine atunci cand cineva este intr-o stare pasiva sau relaxata, ca in timpul hipnozei. Aceasta calmare a mintii are efectul de a o elibera, facand-o sa se deschida spre ganduri mai pure si mai inalte. Hipnoza aduce atat vigoare mentala cat si entuziasm, pentru ca inlatura toate temerile si gandurile negative care actioneaza franand energia, inspiratia si realizarile personale. Trebuie sa va transpuneti in fapt dorintele, ideile sau sperantele, sau altfel acestea isi pierd sensul. Subconstientul este cel mai bun loc de unde se poate porni aceasta intreprindere. Asadar, ar trebui sa rezervati zilnic doua intervale de cate zece minute in scopul de a va antrena mintea subconstienta. Momentul cel mai bun este dis-de-dimineata, dupa trezire. Celalalt interval il puteti alege oricand va convine in timpul zilei, cu exceptia perioadei de dinaintea somnului, pentru ca s-ar putea sa adormiti mai greu dupa aceea.

 Etapa 1 * Gasiti o incapere linistita si inchideti usa pentru a va izola de zgomotele care v-ar putea distrage. Intindeti-va pe un pat sau pe o canapea si relaxati-va intre doua si cinci minute. In timp ce stati inerti, atat mintea cat si corpul se vor relaxa, iar aceasta stare de pasivitate va deschide o usa catre mintea subconstienta. Stand in liniste, inchideti ochii si imaginati-va o senzatie de caldura si relaxare. * Indreptati-va atentia asupra degetelor de la picioare. Imaginati-va cum senzatia calda, de relaxare, se intinde si cuprinde degetele, indreptandu-se apoi spre partea din spate a ambelor talpi, spre calcaie si glezne. Acum imaginati-va cum senzatia de caldura urca de-a lungul gambelor, la ambele picioare, spre genunchi si muschii coapselor, intalnindu-se la oasele iliace. * Senzatia de caldura si relaxare urca mai departe pe coloana pana in mijlocul spatelui, cuprinzand omoplatii si inaintand spre ceafa. Acum simtiti caldura si relaxare in degetele ambelor maini, la fel cum ati simtit in degetele picioarelor. Senzatia se intinde spre dosul mainilor, spre palme, incheieturi, coate, umeri si gat, relaxand fiecare muschi de pe traseu. * Senzatia de caldura si relaxare inainteaza in partea din spate a capului, pe scalp si apoi pe frunte. Acum, muschii fetei sunt relaxati; la fel si ochii, care sunt inchisi; obrajii, lobii urechilor si gatul. Acum fiecare muschi si intregul corp sunt complet relaxate. * Cand ajungeti la starea de relaxare a intregului corp, care este insotita de o greutate in brate si picioare, ati ajuns deja intr-o stare de usoara hipnoza. Continuati sa faceti exercitiul cateva zile la rand, apoi treceti la etapa a doua. Instructiunile acestea trebuie sa faca parte dintr-un dialog mental pe care-l veti avea cu propria persoana. Cititi-l de doua sau trei ori si memorati ideea generala, nu incercati sa-l retineti cuvant cu cuvant.

 Etapa a doua * Urmatoarea preocupare este ajungerea la un stadiu mai avansat de hipnoza. Aceasta se poate realiza in mai multe feluri. Cel mai obisnuit este sa va imaginati o scena foarte placuta si linistitoare, de exemplu o pajiste inverzita pe care o priviti de pe varful unui munte, vazand cum un paraias lenes isi urmeaza drumul sinuos si relaxandu-va tot mai mult in timp ce-i urmariti miscarea lenta. O alta metoda este sa va imaginati cum coborati foarte incet treptele unei scari vechi, gandindu-va la propria persoana in timp ce coborati din ce in ce mai jos cu fiecare pas. Iata acum un exemplu al felului in care un hipnotizator adanceste starea de transa hipnotica: * Imaginati-va ca sunteti la etajul al cincilea al unui mare magazin universal… si ca tocmai ati intrat in lift pentru a cobori in strada. Pe masura ce coborati, usile liftului se deschid si se inchid la fiecare etaj… sunteti din ce in ce mai relaxat… somnul devine din ce in ce mai profund. * Acum usile se inchid… si incepeti sa coborati incet. Liftul se opreste la etajul al patrulea… cativa oameni coboara… alti doi oameni urca in lift… usile se inchid din nou… si deja v-ati relaxat mai mult… sunteti din ce in ce mai adormit. * Si cum coborati la al treilea etaj… si va opriti, in timp ce usile se deschid si se inchid din nou… va relaxati si mai mult… iar somnul devine si mai profund. * Coborati incet la al doilea etaj… unu sau doi oameni coboara si mai multi urca… si in acest timp… sunteti din ce in ce mai relaxat… din ce in ce mai adormit. * Coborati mai departe pana la primul etaj… usile se deschid si se inchid… dar nimeni nu mai coboara si nu mai urca. Sunteti deja mult mai relaxat… si somnul e din ce in ce mai adanc. Dormiti mai adanc, si mai adanc… dormiti mai adanc, tot mai adanc. * Coborati mai departe… liftul ajunge in sfarsit la nivelul strazii. Usile se deschid si toata lumea coboara. Dar dumneavoastra nu coborati. * Vreti sa mergeti si mai adanc… si coborati la subsol. * Usile liftului se inchid din nou… si coborati… mai jos… din ce in ce mai adanc… si cand ajungeti la subsol… sunteti de doua ori mai relaxat si va simtiti si mai bine… sunteti de doua ori mai adormit. Pe masura ce va veti antrena mintea, veti ajunge in aceasta stare mai repede si chiar locurile care va distrageau inainte vor deveni destul de convenabile pentru practica autohipnozei.

lovendal.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu