Cersetorii tigani

Nationalistii suedezi vor sa scape tara de cersetorii tigani

autor: FrontPress 13.11.2013

cersetori tiganiCerşetoria nu este inetrzisă în Suedia, fapt ce a permis dezvoltarea în timp a unei adevărate reţele mafiote, mulţi imigranţi, inclusiv din România, profitând de această lacună legislativă. Pentru a remedia această problemă, reprezentanţii partidului anti-imigraţionist Democraţii Suedezi au propus săptămâna trecută o măsură care să interzică străinilor să mai cerşească. Cei prinşi vor fi trimişi la închisoare şi expulzaţi din ţară.
“Practicarea cerșetoriei de către cetățenii străini este o infracțiune, pedepsită prin expulzare sau interdicție pe termen lung de a intra pe teritoriul suedez”, este stipulat în programul oficial al partidului, la capitolul “Lupta împotriva criminalității”.
“Principalul motiv pentru care cerșetorii (străini) vin în Suedia este practicarea cerșetoriei într-un mod profesional. Ei pot concura cu cerșetorii suedezi, aceştia fiind deseori persoane fără adăpost sau care se confruntă cu probleme legate de dependența de alcool sau droguri”, apreciază ideologii partidului.
“Democrații Suedezi consideră că cerșetorii profesioniști nu au ce căuta în Suedia. Deasemenea, noi credem că protecția socială suedeză trebuie să fie orientată, în primul rând, către cetățenii acestei ţări”, menționează partidul în documentul citat.
Partidul a reuşit să intre pentru prima oară în Parlamentul suedez în urma alegerilor din 2010, cu un program împotriva imigrației, bazat pe euroscepticism. În sondajele de opinie, formaţiunea este cotată cu 8-12 procente din opţiunile de vot, fiind al treilea sau al patrulea partid al țării.
Potrivit Ministerului suedez pentru Afaceri Sociale, în 2012, pe teritoriul Suediei se aflau 370 de cerșetori din Uniunea Europeană, o “imensă majoritate” a acestora fiind ţigani originari din România. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu