David si Goliat

DAVID si GOLIAT: ASU Politehnica si RCM Timisoara se intrec la fotbal si rugby pentru o cauza umanitara

autor: FrontPress 27.11.2013

0Iubitorii sportului din Timișoara sunt așteptaţi sâmbătă, de la ora 16, pe arena „Știinţa”, pentru un eveniment cu totul deosebit. Campioana României la rugby, RCM Timișoara, și campioana de toamnă din „D”-Timiș, ASU Politehnica, își vor etala aptitudinile în ambele ramuri sportive. Întreaga acţiune are o cauză umanitară și anume stângerea de fonduri pentru contrucţia unei grădiniţe pentru copiii cu tulburări cauzate de autism, sindrom Down sau alte dificultăţi de adaptare.
Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria, în colaborare cu ASU Politehnica și RCM Timișoara și-au dat mâna pentru un eveniment inedit, menit să smulgă zâmbete iubitorilor de sport, dar și să aducă o rază de fericire copiilor cu dificultăți.
Sâmbătă, pe „Știința”, va avea loc o confruntare specială, între rugbyștii de la RCM Timișoara și fotbaliștii de la ASU Politehnica, ce va fi împărțită în trei reprize cu totul diferite. Se va începe cu o repriză de rugby cu reguli simplificate, în care viteza va fi pusă pe primul plan, urmată de o a doua în care se va juca fotbal, fără regula ofsaidului însă, pentru a da o cursivitate cât mai mare jocului. În fine, cea de-a treia repriză va fi o demonstrație de football-tag, joc prezentat în premieră la Timișoara, și care se constituie dintr-o combinație între cele două discipline.
Cei prezenți la meci au ocazia să facă donații pentru tradiționala Acțiune de Crăciun organizată de Druckeria. O parte a fondurilor strânse se vor îndrepta spre înființarea Centrului de Zi „Copii și Zâne”, de care ar urma să beneficieze micuții cu tulburări legate de autism, sindrom Down și alte deficiențe de adaptare. În acest sens, se încearcă obținerea unui spațiu de 200-300 metri pătrați, printr-un contract de comodat pe o perioadă de 5-7 ani, cu posibilități de prelungire, ce ar urma a fi mobilat, utilat și dotat corespunzător, pentru ca micuții să poată beneficia permanent de asistență specializată.
Sportivii angrenați în această acțiune vor avea parte și de sesiuni speciale de antrenament. Astfel, miercuri, de la ora 17.30, la Baza 2, Dannie de Villiers îi va învăța rugby pe fotbaliștii liderului din Liga a IV-a, în timp ce Paul Codrea va merge în Ronaț, pentru un antrenament cu balonul oval alături de campionii României. De Gabriel Toth – Druckeria
1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu