Comparatie

Mafia imobiliara TIGANEASCA rupe USL-ul? Primarul liberal al Timisoarei comparat cu o “papusa gonflabila” de vicele social-democrat

autor: FrontPress 08.11.2013

gonflabilaUSL este în pericol la Timişoara, după ce edilul şef, liberalul Nicolae Robu, a cerut PSD-ului retragerea sprijinului politic al viceprimarului Traian Stoia. Acest scandal a escaladat în ultimele zile, printr-o serie de atacuri publice, relatate amplu de presa locală.
timthumbPrimarul Timişoarei îşi motivează cererea prin faptul că cei doi n-ar putea colabora şi că social-democratul nu-şi respectă atribuţiile de serviciu, scrie Cotidianul. Conflictul este mai vechi, dar el a izbucnit ca un scandal public joi, atunci când primarul Robu a declarat că este nemulţumit de faptul că viceprimarul Stoia a făcut publice nişte informaţii, legate de anchetele pe care procurorii timişoreni le desfăşoară în legătură cu legalitatea achiziţionării unor imobile din oraş de către mafia imobiliară ţigănească.
Titu-Bojin-presedintele-PSD-Timis-4-e1296153847711”Nu-i treaba unor persoane din afară să ceară retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Stoia. Vom analiza situaţia în cadrul organelor interne ale partidului, urmând să luăm deciziile de comun acord, pentru o bună colaborare în continuare. Din punctul meu de vedere, relaţiile din cadrul alianţei politice nu cred că vor avea de suferit, dar că între cei doi este vorba, mai mult, de o problemă interpersonală care creează animozităţi. Eu, fără consultări şi discuţii prealabile în cadrul USL, nu mă pot duce la Robu să-i cer să dea afară pe nu ştiu cine din PNL, sau să-i retragă sprijinul politic”, a declarat, pentru Cotidianul, Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş şi copreşedinte USL Timiş.
traian-stoia-viceprimar-42Viceprimarul Traian Stoia contraatacă şi el, după ce primarul Nicolae Robu a anunţat, joi, că nu mai poate continua colaborarea cu el, informează Timiş Online„Este primar USL şi nu are niciun fel de merite în faptul că a ajuns primar (…) Dacă în locul dânsului ar fi candidat o păpuşă gonflabila ar fi ieşit acea păpuşă gonflabilă”, spune Stoia, care este privit ca “omul de casă” al fraţilor Cristescu, doi afacerişti influenţi din Timişoara care au susţinut financiar USL-ul în campania electorală.
„Dumnealui este primar al alianţei. Nu este un primar al partidului pe care îl conduce, recte PNL. Este primar USL şi nu are niciun fel de merite în faptul că a ajuns primar, singurul merit este că a fost acceptat ca şi candidat al USL. Dacă în locul dânsului ar fi candidat o păpuşă gonflabila ar fi ieşit acea păpuşă gonflabilă şi probabil ar fi devenit şi bărbat ulterior. Am sprijinul PSD, chiar şi de la nivel central. Eu am făcut ce am făcut în primărie din tot sufletul, m-am pus în slujba oraşului, am adus o grămadă de bani, apropo de ineficienţă, în primărie. Nu mi-a fost reproşat că îmi depăşesc atribuţiile când am negociat cu Enelul şi am redus costurile cu 1,7 milioane de euro, nu mi s-a reproşat când am negociat cu societatea de telefonie mobilă şi am redus cu o grămadă de bani costurile, că mi-am depăşit atribuţiile când oamenii aceştia au băgat wireless-uri în parcuri, când am mărit de 40 de ori veniturile la SAD-uri (spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă). Bineînţeles că domnul Robu a avut şi în acest domeniu un merit important, acordând ulterior o grămadă de gratuităţi”, a declarat, vineri, viceprimarul Traian Stoia.
Vicele social-democrat spune că va face în continuare ceea ce a făcut şi până acum la primărie, chiar dacă Robu a anunţat că, în cazul în care PSD nu îi va retrage sprijinul politic, îi va schimba atribuţiile. „El poate schimba atribuţiile pe protocolul USL. El nu este Timişoara. El este primarul Robu, care conduce prin consiliul local. Consiliul local trebuie să fie de acord cu propunerile lui. El nu este stăpânul Timişoarei”, a conchis Stoia, care, de altfel, nu s-a declarat mirat de ieşirea primarului.
ROBU02_01Stoia mai susţine că Robu a angrenat resursele primăriei pentru a se răzbuna pe un adversar politic, deputatul PDL Alin Popoviciu, prin scoaterea soţiei acestuia din spaţiul pe care îl avea închiriat la Şcoala Generală nr. 30 din Soarelui.
„Toate lucrurile acestea eu le-am discutat cu dl Robu, dar dânsul îmi spunea că îl interesează în exclusivitate prezentul şi viitorul, neînţelegând că pe zona de criză în care ne aflăm trecutul, pe care ai pierdut câteva sute de mii de euro pe ilegalităţi comise în câteva speţe, e important. Dumnealui a rămas pe poziţii, că îl interesează prezentul şi viitorul, dar eu am continuat ceea ce am început, lupta cu mafia ţigănească şi cu mafia imobiliară în general. Am avut în repetate rânduri putinţa să constat că demersurile mele nu sunt bine primite de către dl Robu (…) Oameni care se pricep la cum funcţionează o administraţie spun că la Primăria Timişoara s-a pus un plasture peste o cangrenă. Eu nu am ce pierde din toată această tevatură (…) Dumnealui (Robu) are un mare merit: a conservat cangrena existentă în primărie şi moştenită din mandatul trecut. Această cangrenă a prejudiciat Primăria Timişoara cu sute de mii de euro”, a mai declarat viceprimarul.
grindeanu“Dacă au fost probleme, să încercăm să le rezolvăm, după aceea să avem cerinţe de acest tip, radicale, dacă nu se rezolvă. Oricum, este problema PSD-ului cine este viceprimar. Până acum, nu avem nici cel mai mic motiv să-i retragem sprijinul lui Traian Stoia deoarece nu am avut, până acum, nicio semnalare de încălcare a protocolului, Nu l-am auzit până acum pe domnul primar să transmită către PSD eventuale nemulţumiri legate de viceprimarul PSD. Sunt total nemulţumit de modul modul în care domnul primar a pus problema”, a declarat la rândul lui pentru PressAlert, liderul PSD Timişoara, deputatul Sorin Grindeanu, fost viceprimar al oraşului. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu