In curand bere albastra


Ştim cu toţii de culoare are berea, nu-i aşa? Japonezii vin însă şi ne contrazic. Într-o ţară în care inovaţia domneşte, lucrurile nu sunt însă ceea ce par a fi. Japonezii au renunţat la profunda culoare brună omniprezentă a berii la una de culoarea cerului.

Fabrica japoneză de bere Takahshi, cunoscută de altfel pentru cele mai neobişnuite reţete de bere, a creat o specialitate de culoare…albastră. Inventată în 2007, berea este un amestec de lapte şi bere cu aromă de fructe. Aceasta a fost de fapt o încercare a producătorilor de a atrage mai multe femei să consume aceasta băutură.


Reţeta pare simplă: drojdia de bere şi hameiul sunt puse în lapte, iar amestecul este menţinut la o temperatură mai mică decât punctul de fierbere al laptelui. Gustul este oarecum ciudat, dar revigorant, însă nu foarte apropiat de cel al berii.

Fabrica de bere mai oferă şi alte specialităţi precum berea făcută din apa rezultată în urma topirii unui iceberg. Numită Drift ICE, berea se realizează din apă unui iceberg din Marea Okhotsk, un braţ al Oceanului Pacific de Nord.

Fabrica nu s-a oprit aici şi a început să utilizeze un alt ingredient inedit, algele, care dau berii o culoare de un albastru de gheaţă. Gustul nu este deloc rău, iar producătorii garantează că o persoană care nu ştie de acest ingredient nu ar ghici că berea conţine alge.
lovendal.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu