Nationalistii se solidariseaza

Nationalistii romani se solidarizeaza cu studentii: 6 la suta pentru educatie!

autor: FrontPress 13.11.2013

tudor ionescuStudenţii din centrele universitare din ţară au iniţiat zilele acestea o serie de proteste prin care cer alocarea a nu mai puţin de 6 la sutp din PIB pentru educaţie în anul 2014. În acest sens, liderul Noii Drepte, avocatul Tudor Ionescu, anunţă că naţionaliştii susţin acţiunile studenţeşti şi se solidarizează cu protestatarii.
“Nu uitaţi, români, cerem în stradă 6% din PIB pentru Educaţie. Guvernul mafiot al USL vrea să transforme România în ţară de asistaţi social, refuzând să investească în Educaţie ceea ce a promis. În bugetul de anul viitor, Ponta vrea să aloce de trei ori mai mulţi bani pentru Asistenţă Socială decât pentru Educaţie, ştiind bine că o ţară de asistaţi social dependenţi de ajutoare e mai uşor de manipulat decât o ţară cu oameni educaţi, care îşi cunosc drepturile”, a afirmat Tudor Ionescu pe pagina personală de Facebook.
“Noua Dreaptă susţine manifestările studenţeşti de astăzi în contextul în care mişcarea a avut şi are mii de studenţi aderenţi, iar iniţial, în 1999 a luat fiinţă ca mişcare studenţească”, a concluzionat acesta.
protest studenti-31812Astăzi studenţii din 11 centre universitare din ţară, între care şi Timişoara, ies în stradă pentru a protesta faţă de problemele cu care se confruntă. Ei solicită acordarea a şase la sută din PIB pentru educaţie.
“Miercuri, de la ora 13, ne vom strânge în faţa căminului C12 din Complexul Studenţesc, după care vom trece prin faţa Universităţii de Vest din Timişoara, Facultăţii de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara. Coloana de protestatari va trece prin Piaţa Victoriei, ca mai apoi să ajungă în faţa clădirii Prefecturii Timiş”, a declarat pentru Renaşterea Bănăţeană preşedintele OSUT, Vlad Cherecheş. Împreună cu studenţii de la Universitatea de Vest vor protesta şi cei de la Universitatea Politehnica.
Referindu-se la motivele pentru care studenţii au decis să iasă în stradă, Vlad Cherecheş a spus: “Sistemul de învăţământ românesc are foarte multe probleme în momentul actual, iar cauza comună a acestora este lipsa finanţării corespunzătoare. E timpul ca educaţia să devină cu adevărat o prioritate pentru România.Orice ţară ce are o strategie de dezvoltare coerentă investeşte în educaţie, indiferent de vremuri. Noi cerem doar respectarea unei legi a acestei ţări, nimic mai mult. E inadmisibil ca într-o ţară a Uniunii Europene guvernele să îşi permită să sară an de an peste un articol dintr-o lege organică. Îi vom face pe politicieni să înţeleagă că nouă ne pasă de educaţie şi de viitorul ţării şi nu ne vom opri până nu obţinem ceea ce ni se cuvine!“. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu