Islamul interzis

ISLAMUL interzis intr-o tara africana?

autor: FrontPress 27.11.2013

moscheePresa internaţională a relatat că Angola, o fostă colonie portugheză din sudul Africii, a declarat islamul ilegal, toate moscheile urmând să fie închise. În afară de islam, autorităţile ar fi interzis alte 194 de “secte”.
Ministrul culturii, Rosa Cruz e Silva, a descris recent islamul ca fiind “o sectă” care trebuie interzisă pentru că se opune obiceiurilor şi culturii angoleze. “Acesta este sfârşitul influenţei islamice în ţara noastră”, a declarat şi preşedintele Jose Edurado dos Santos pentru cotidianul Osun Defence.
Scandalul a luat imediat amploare, mai ales după ce au existat zvonuri că mai multe lăcaşe de cult au fost deja distruse. Autorităţile angoleze au fost astfel forţate să facă un pas înapoi, mai ales după ce o serie de lideri şi clerici musulmani din lumea întreagă au cerut explicaţii. “Nu există nici un război în Angola contra islamului sau contra oricărei alte religii”, a declarat marţi un Manuel Fernando, un oficial din Ministerul culturii, citat de Al Jazeera.
Acesta e contrazis însă de David Ja, un reprezentant al comunităţii musulmane, care susţine că mai multe moschei au fost închise. Autorităţile se apără şi afirmă că e vorba doar de nişte cazuri punctuale, unde au fost găsite nereguli birocratice legate de proprietate, avize sau autorizaţii de construire.
Conform estimărilor din 2011, comunitatea islamică din Angola beneficiază de 80 de moschei, care deservesc un număr de peste 500.000 de credincioşi.
Din cei aproape 19 milioane de locuitori ai ţării doar circa un procent sunt musulmani, majoritatea populaţiei fiind creştină. Dintre confesiunile creştine, cei mai numeroşi sunt catolicii (aproximativ jumătate din populaţie), aceştia fiind urmaţi de diferite culte protestante şi neoprotestante. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu