Manifestatie

UNGURII si CROATII au manifestat impreuna in memoria victimelor armatei IUGOSLAVE (FOTO)

autor: FrontPress 27.11.2013

0Naţionaliştii croaţi şi unguri au comemorat împreună al doilea an consecutiv victimele din localitatea Laslovo din timpul războiului din fosta Iugoslavie, în urma căruia Zagrebul şi-a obţinut independenţa totală faţă de Belgrad. Marşul de la sfârşitul săptămânii trecute, care a adunat puţin peste 150 de persoane, s-a dorit un omagiu adus celor care au murit în timpul unei ofensive a armatei iugoslave şi a miliţiilor paramilitare sârbeşti din 1991, soldate cu mari distrugeri pentru localitate.
Acţiunea a fost organizată de formaţiunile radicale Partidul Pur al Drepturilor CroaţilorMişcarea celor 64 de Comitate şi Jobbik. Prezenţa celor două organizaţii din Ungaria nu este întâmplătoare, în oraş locuind o importantă comunitate maghiară.
În discursurile rostite, reprezentanţii formaţiunilor maghiare şi croate au vorbit despre lupta comună a celor două popoare în 1991 contra forţelor sârbeşti, voluntari aparţinând ambelor etnii numărându-se printre victime. Delegaţia din Ungaria a fost condusă de Vona Gabor, liderul Jobbik, al treilea partid ca mărime din ţară.
Marşul de duminică s-a încheiat cu o ceremonie de depunere de coroane de flori la monumentul dedicat celor 48 de soldaţi croaţi ucişi în luptele cu sârbii. Sursa: FrontPress.ro
612345

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu