Noua Dreapta raspunde

Noua Dreapta raspunde provocarilor UDMR: “Primarul Antal Arpad a savarsit o impolitete si un grav act de discriminare”

autor: FrontPress 30.11.2013

tudor ionescuRăspunzând la declaraţiile provocatoare ale primarului UDMR din municipiul Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, conducerea Noii Drepte, prin vocea liderului acesteia, Tudor Ionescu, acuză administraţia locală de discriminare la adresa românilor care doresc să celebreze Ziua Naţională a României.
“În primul rând, primarul Antal Arpad a săvârşit o impoliteţe şi un grav act de discriminare atunci când a instigat la limitarea accesului unor cetăţeni români, membri ai unei organizaţii non-guvernamentale perfect legale, la manifestările organizate de Ziua Naţională a României la Sfântu Gheorghe, spunând: “Cer prin presă şi voi cere și oficial ca Prefectura, Biserica și ONG-urile românești să intervină cumva, să le ceară să nu vină”. Precizăm că Antal Arpad nu dă oricum nici doi bani pe Prefectură, cu care se află în proces pentru arborarea ilegală a aşa-zisului “drapel secuiesc” pe sediul primăriei, nici pe Biserica Ortodoxă Română căreia i-a negat dreptul de folosinţă asupra fostului imobil al Băncii Naţionale Române şi nici pe ONG-urile româneşti din Covasna, cu care s-a aflat în permanent conflict încă de la preluarea mandatului de primar.
Noua Dreaptă atrage atenţia edilului cu mintea înfierbântată că municipiul Sfantu Gheorghe nu este nici feuda sa personală, nici a UDMR, PCM sau PPMT. În plus, îl sfătuim pe domnul Antal Arpad să nu uite că judeţul Covasna este însăşi inima României, atât din punct de vedere geografic cât şi din punct de vedere istoric, pe teritoriul aşa zisului “ţinut secuiesc” aflându-se cea mai mare concentrare de cetăţi şi vestigii dacice. Iar perioada Union Trium Nationum când românii erau exclusi de la orice formă de participare politică sau socială, este de mult apusă. Ungurii nu mai sunt stăpâni absoluţi, iar românii nu mai sunt naţiune “tolerată”. Acestea sunt realităţi pe care Antal Arpad ar trebui să le aibă în vedere înainte de a face declaraţii cu caracter discriminatoriu şi anticonstituţional.
Îl asigurăm totodată pe domnul Antal Arpad Andras că nu ne trebuie nicio autorizaţie pentru a sărbători Ziua Naţională în ţara în care ne-am născut, indiferent de judeţ sau oraş. Subliniem încă o dată că vom participa alături de alte mii de români la festivităţile aniversare de la Catedrala Ortodoxă şi din Piaţa Mihai Viteazul, pentru aceasta nefiindu-ne necesar vreun paşaport, după cum probabil încă mai visează cu ochii deschişi unii lideri ai maghiarilor.
Ipocrizia primarului Antal Arpad nu cunoaşte însă limite, fiind de notorietate faptul că în fiecare an acesta refuză să participe la sărbătoarea de 1 Decembrie şi nici în 2013 nu va fi prezent pentru motivul halucinant că “nu a fost schimbată data Zilei Naţionale”!?! În schimb s-a aflat în fruntea câtorva mii de maghiari cu ocazia “marelui marș al secuilor” în data de 27 octombrie şi patronează de fiecare dată manifestările cu caracter separatist şi anticonstituţional de pe raza municipiului Sfântu Gheorghe.
În ceea ce-i priveşte pe consilierii locali din Sfântu Gheorghe, aceştia ne lipesc cu generozitate o serie de etichete abuzive, între care cea de “extremism”, probabil în incercarea de a distrage atenţia opiniei publice de la adevaraţii extremisti din Jobbik, Garda Maghiară, Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM) sau Tinerii Maghiari din Ardeal (EMI), care în repetate randuri au susţinut discursuri antiromâneşti şi au fluturat drapelele hortiste la manifestările oficiale ale autorităţilor locale din municipiul Sfântu Gheorghe. Asta ca să nu mai pomenim de faptul că Primăria Sfântu Gheorghe și Casa de Cultură Municipală „Konya Adam” din Sfântu Gheorghe au fost implicate în luna iunie a.c. în comemorarea Tratatului de la Trianon la Muzeul Național Secuiesc din Sfântu Gheorghe unde au fost recitate versuri ale criminalului de război Wass Albert, condamnat pentru crime de război împotriva românilor și evreilor!
Complet lipsit de simţul ridicolului, primarul Antal Arpad “uită” de asemenea că se face direct răspunzător de promovarea unor atitudini antiromânesti, revizioniste şi anticonstituţionale şi îndeamnă făţiş la săvârşirea unor abuzuri împotriva membrilor Noii Drepte, făcând apel la intervenţia unor instituţii ale Statului Român pe care si Noua Dreapta le-a sesizat în repetate rânduri atunci când articolul 1 din Constituţie şi Siguranţa Naţională au fost puse în pericol de anumiţi reprezentanţi ai maghiarilor care au iniţiat şi organizat manifestări anticonstituţionale şi antistatale.
În incheiere, facem apel la toţi românii din Sfântu Gheorghe şi din toată ţara (dar şi la cetăţeanul român Antal Arpad!), să fie prezenţi duminică, 1 Decembrie, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe şi asigurăm toate părţile interesate că manifestarea Noii Drepte va fi una civilizată şi se va încadra ca de obicei în cea mai perfectă legalitate. Mergem la Sfântu Gheorghe pentru a ne bucura de Ziua Naţională şi nu vom răspunde provocărilor, ori de unde ar veni ele”, precizează liderul Noii Drepte, avocatul Tudor Ionescu, prin intermediul unui comunicat de presă. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu