Bucurestiul de alta data

2013

Bucurestiul de alta data

Dupa primul razboi mondial, Bucurestii a devenit, in scurt timp, una din urbele cu cele mai multe restaurantebodegi siberarii de prin partile acestea ale EuropeiOrchestreletarafurileformatiile de jazz si de muzica usoara au inflorit ca margaretele dupa ploaie.

Peste tot observi instrumentistii virtuozi, fie ei guristi sau lautari tigani. Si daca nu doriti a va deranja dupa-amiaza, puteti sa ii ascultati la inventia aceasta magica, discul, care din ce in ce mai mult tese fondul sonor al urbei noastre.

Tot mai multi interpreti de prestigiu aseaza ale lor romantecantece de pahartangourifoxtroturicharlestonuri pe aceaste rotunduri stralucitoare.

foto

Si oare cine in ziua de azi se mai uita dupa finetea mancarurilor la restaurante si bodegi, cand seara iti poate fi luminata desolistidirijori sau orchestre dintre cele mai diverse. Dintre artisti prestigiosi ii amintim pe Grigoras DinicuGheorghe Carabulea sau Nicusor Predescu...

Si din ce in ce, tot mai multi valorosi cantareti de local, deveniti si mai populari prin intermediul discurilor, apar pe scena bodegii bucurestene. Si ce concurenta, dragi cititori. Norocosi suntem a trai in astfel de zile de creatie.

Ca pentru a marca nasterea acestui viitor al muzicii, a luat fiinta Electrecord, societate anonima pe actiuni. Scopul societatii e de a incepe, in maxim 2 ani, productia fonografica. Muzica Bucurestilor va putea fi auzita in toata tara. 

Cristian Vasile
Jean MoscopolTiti BotezGionDorel LivianuZavaidocMia Braia si Petre Alexandru vor avea vocile imortalizate pe aceste discuri, pentru a fi ascultati de lumea intreaga si peste ani si ani.

Sa nu ii uitam pe si sa le prezentam omagiile noastre compozitorilor: Ionel FernicVasile VasilachePetre AndreescuIon VasilescuVespasian VasilescuNicolae KiritescuGherase Dendrino sau Nello Manzatti.

poza2

Cine oare nu a ascultat Da-mi guriţa s-o sarut, in interpretarea lui Jean MoscopolIubesc femeia cu inegalabilul Cristian Vasile, apoi Ce faci asta seara tu ? cu Dorel Livianu sau Sub balcon eu ti-am cantat o serenada cu Titi Botez. Piese care se aflau pe buzele tuturor bucurestenilor. Muzica este si ramane şi acum, inainte de toate, o maniera de exprimare artistica a simtirilor noastre cele mai profunde.

Si daca nu vreti sa fiti in pas cu moda viitorului, va invitam in Parcul Trandafirilor, la Terasa Lafayette, Zissu, Racaru, Visoiu, Carpati, Hotelul Continental, Alcazar sau la bodegile Roata lumii, Ciresica, Leul şi Carnatu’, La cotitura, Groapa dulce, La Berbec.

Pentru ca aici vei gasi, mort-copt, taraf sau orchestra si solisti vocali de marca. Valsul, tangoul, slow-ul, foxtrotul, charlestonul se intrepatrund cu melodiile de inima albastra, romantele si cantecele de petrecere.

Puteti asculta aici Ionel, Ionelule sau Inima-i un telefon, sau mai putin faimoasele IlonaMarcittaNoapte bună, Mimi!Tu nu stii sa iubestiParca ieri ne-am iubitOchii tai m-au vrajitDe ce te uiti la mineTu nu mai esti a mea si multe alte creatiuni artistice pe note muzicale.

Se pare ca muzica Bucurestilor nostri dragi are viitorul asigurat. Restaurantele si bodegile mentin viu spiritul popular, iar discurile imortalizeaza pe vecie cantecele marilor nostri artisti.

Iata un dar care ne leaga de restul lumii. Nu suntem mici, suntem mai mari decat restul. Cu asa artisti, o femeie frumoasa sa ai pentru a iubi si bani pentru buzunarul lautarului. Si viata e buna...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu