Haita si Gloata


autor: FrontPress 11.09.2013

gloataO spun din capul locului că nu mă impresionează istericalele Brigittei Bardot sau ale altor activiști “de salon”, sătui de prea mult bine şi lipsiţi de ocupaţie. Sunt însă dezamăgit când văd cât de uşor se polarizează o societate, mai ales în faţa unei probleme periferice, care ocoleşte cu mult substanţa, esenţialul, miezul. Oamenii par incapabili să detecteze principalele nenorociri care îi înconjoară şi care nu ţin de regnul animal. Este incredibil cum s-a reuşit transformarea unei tragedii într-un circ cu final sângeros.
Principala problemă din România sunt oamenii, nu câinii sau alte animale. Oamenii sunt cei care, conștient sau nu, au pus pe butuci această țară și au adus-o într-un hal fără de hal. Cât timp nu se va înțelege acest lucru, se pot jupui sau decapita 5000 de potăi pe zi, că noi tot în rahat vom rămâne.
Poate că temporar vor dispărea câinii de pe stradă, dar javrele din parlament vor rămâne, iar la viitoarele alegeri prostimea va vota tot cu ei pentru 1 litru de ulei sau o rudă de salam expirat.
Nu vorbesc din postura unui apărător fanatizat al drepturilor animalelor sau al unui activist de stânga isteric care profită de ocazie pentru a ieşi din anonimatul anost în care se cufundă, ci a unui om căruia prostia semenilor a început să-i provoace silă.
Haita apare ca o consecinţă a asocierii naturale dintre câinii vagabonzi, pe când gloata este un rezultat al imbecilizării umane sistematice. Este mult mai grav să faci parte din cea de-a doua categorie. De Goran Mrakic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu