Vom manca insecte !!!!



UE cheltuieste 3 milioane de euro pentru a ne convinge sa mancam insecte

autor: FrontPress 31.01.2012
Uniunea Europeana va cheltui circa 3 milioane de euro pentru a populariza insectele ca sursa alternativa de proteine in alimentatie.
Anul acesta vor fi selectate proiectele care urmeaza sa fie implementate ulterior la nivelul Uniunii, menite sa popularizeze insectele ca sursa de proteine, relateaza Daily Mail.  Expertii in domeniul alimentatiei sunt de parere ca va fi nevoie de “deghizarea” insectelor pentru a fi consumate in Europa, astfel ca acestea ar putea fi introduse in burgeri sau in alte produse de tip fast-food.
Desi la nivel european insectele nu sunt consumate in mod traditional, se estimeaza ca circa 2,5 milioane de persoane, la nivel mondial, au o dieta ce presupune consumul regulat de insecte. Mai precis, 80% din tarile de pe Terra deja sunt consumatoare de insecte, iar 1.000 de specii sunt deja de multa vreme gustate. Anumite larve pot contine de trei ori mai multe proteine decat carnea de vita, in timp ce unii greieri au la fel de mult calciu ca si un pahar cu lapte.
Multi experti sunt de parere ca produsele ce contin insecte procesate s-ar putea vinde cu specificatia “produs cu continut mai mare de proteine”, “cu un nivel sanatos de grasimi” sau “eco”.
Spre deosebire de grane, de exemplu, insectele au nevoie de putin spatiu pentru depozitare si pot fi crescute in spatii sigilate, la lumina soarelui. Ideea a mai fost popularizata si in trecut de UE si Natiunile Unite. Se vehiculeaza ca pana la sfarsitul acestui deceniu, insectele deja se vor afla pe multe mese.
In plus, dupa cum declara nu putini experti, din 2020 nici nu vom mai avea de ales, asa ca am face bine sa ne obisnuim cu ideea. De Anca Serghescu – Ziare.com
« http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu