De frica....


Un blog fără jumătăţi de măsură

Concedierile CFR, anulate de frica răscoalei

Posted on 23 ianuarie 2012
35

Concedierile erau prevăzute in acordul cu FMI.

Deci România a luat deja bani in contul lor.
Acești 1500 de ceferiști care trebuiau concediați in ianuarie, erau doar prima transa din cei 120.000 de bugetari, care ar fi trebuit concediați anul acesta, pentru reducerea cheltuielilor statului. Asta era reforma cu care s-a lăudat PDL cu gura plina, ca “are curaj s-o facă in plina recesiune”.
Totuși, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anunțat vineri ca renunța la concedieri, pe motiv ca … nu e momentul! acum când e lumea in strada. Cică vor fi căutate alte modalități de reducere a cheltuielilor? Care modalități? Pai, de pilda, reducerea numărului de curse. Foarte tare: adică, nu numai ca ceferiștii nu vor fi dați afara, ci vor fi plătiți sa stea degeaba! Hahahaha….
Iar un reprezentant al ministrului a fost si mai direct: ne vom întâlni cu FMI sa-i explicam situația, pentru ca trebuie sa ne gândim la alegeri si la interesul partidului. Adică, adio reforma!
Sindicatele au sărit in sus de bucurie!

Nici un miting sindical n-a obținut nimic in ultimii 15 ani. Zero! Iar motivul e clar pentru toți românii: nimeni nu mai are încredere in javrele de sindicaliști care, tot pe banii statului, s-au umplut de vile si mașini de lux.
Alții au folosit sindicatele ca trambulina si au sărit in politica: Miron Mitrea (liderul șoferilor, ajuns ministrul Transporturilor cu PSD), Marian Sârbu (liderul lemnarilor, ajuns ministrul Muncii, tot cu PSD), sau Ion Rădoi (liderul angajaților de la Metrou, ajuns senator PSD).
Așa ca românii scuipa pe drept cuvânt pe toata mișcarea sindicala (așa cum scuipa si pe partide). De aceea, un protest total dezorganizat, a reușit ce n-a reușit nici un sindicat si nici un partid: sa sperie guvernul, sa-l facă sa dea înapoi si sa-si calce cuvântul fata de FMI.
Care vor fi consecințele?

România a împrumutat peste 20 de miliarde de euro de la FMI, UE si Banca Mondiala. La fel ca Grecia, a promis ca in schimbul banilor o sa facă niște reforme. La fel ca Grecia, nu le-a făcut.
In clipa asta, nimeni nu mai vrea sa împrumute Grecia: nici FMI, nici Uniunea Europeana, nici băncile private. Obligațiunile Greciei zac disprețuite de toți. Guvernul grec a anunțat săptămâna trecuta ca daca Grecia nu mai primește împrumuturi externe, va declara falimentul. Adică, daca nu ne dați bani in continuare, n-o sa va mai înapoiem nimic! A funcționat șantajul? Ei bine, nu: Greciei i s-a ras in nas! Chiar si acea suta de miliarde, care ii fusese promisa mai demult, a fost înghețata: așa merita cerșetorii.
Iar grecii au ajuns azi sa-si scoată Acropole la licitație: așa va ajunge si România. Încălcarea cuvântului, după ce ai cheltuit banii primiți, nu este trecuta cu vederea de nimeni.
Așadar, consecințele vor fi mortale: FMI va anunța oficial ca România nu își respecta cuvântul si intra pe lista neagra. Ratingul de tara va scădea. Băncile private vor îngheța imediat fluxurile de capital, iar poporul român va putea sa guste din dulceața falimentului.
Si o merita din plin!
PDL se distruge pe sine: treaba lui. Dar distruge si România: treaba noastră!
http://capitalismpepaine.wordpress.com/
http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu