Doru Stanculescu(fratele Mihaelei Mihai) ridicat si amendat de jandarmi



Artistul Doru Stanculescu ridiat si amendat de JANDARMI pentru ca a protestat impotriva reformei sanatatii

autor: FrontPress 14.01.2012
Cunoscutul cântăreţ de muzică folk Doru Stănculescu a fost reţinut vineri seară în faţa Palatului Cotroceni de jandarmi în timpul protestelor antiprezidenţiale provocate de demisia doctorului palestinian Raed Arafat, fondatorul SMURD. Artistul a fost dus la secţia 22 de poliţie fiind amendat pentru tulburarea ordinii publice.
“Aseară am ajuns la spartul târgului cu un banner pe care scria: ‘Băsescule, maaaarş’. Am fost ridicat de jandarmi, mi s-a sucit mâna la spate, am fost băgat în dubă, mi s-au sfâşiat şi pantalonii, care s-au agăţat de un cui“, a spus Stănculescu invitat la Antena 3.
“Mi s-a făcut şi un proces verbal pe care nu l-am semnat şi nici nu-l voi semna. Mi-au zis că mi-l vor lipi de uşă şi voi lua o amendă între 300 şi 1.000 de lei. M-au dus la secţia 22. Mi-au făcut proces verbal pentru tulburarea ordinii publice şi ofensă adusă autorităţii“, a mai povestit cântăreţul de 61 de ani.
Doru Stănculescu spune că a refuzat să semneze procesul verbal şi să se lase amprentat, acuzându-i pe poliţişti şi jandarmi că îl apără pe acela care ”se cacă pe cashetele lor”. Cei doi tineri care au fost ridicaţi odată cu el, pentru că l-au ajutat să desfăşoare mesajul antiprezidenţial, au fost amendaţi, fotografiaţi şi amprentaţi, ca ultimii infractori.
“Au vrut să mă amprenteze şi să mă fotografieze, am refuzat. Mi-au zis că n-am avut autorizaţie, iar eu le-am zis că nici pe 21 decembrie 1989 n-am avut. Nu m-au mai întrebat multe, i-am întrebat eu pe ei. Le-am şi cântat, deşi nu ştiau cine sunt”, a mai povestit  Doru Stănculescu care a fost arestat şi în timpul Revoluţiei din 1989, când, în noaptea de 21 spre 22 a fost închis la Jilava. Acesta a mai spus că nu se lasă intimidat şi că va continua şi astăzi să protesteze.
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a declarat sâmbătă că au fost identificate numai în capitală 13 persoane care au antecedente în organizarea de astfel de manifestări publice neautorizate. Acestea riscă acum amenzi între 1.000 şi 10.000 de lei.
Raed Arafat a făcut vineri un apel la oameni să nu mai iasă în stradă şi să nu se lase manipulaţi politic prin diverse anunţuri pe internet sau alte mijloace întrucât acţiunile pot degenera şi afecta dezbaterile pe tema proiectului Legii Sănătăţii. „Mulţumesc mult oamenilor pentru susţinere. Dar îi rog pe toţi să nu lase manipulaţi politic. Să nu iasă în stradă, să nu răspundă la nicio chemare şi provocare de pe internet sau de la televiziuni”, a declarat doctorul Arafat. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu