Statul MAXIMAL

Statul MAXIMAL: Copii RAPITI din sanul familiei pentru ca mancau cu mana si dormeau cu parintii in pat! (VIDEO)

autor: FrontPress 21.01.2012
Un cuplu de cetăţeni indieni care trăiesc în Norvegia au pierdut custodia copiilor lor, după ce asistenţii sociali au considerat că soţii dau dovadă de un “comportament inadecvat”. Conform cotidianului Daily Mail, Anurup şi Sagarika Bhattacharya îşi hrăneau copiii cu mâna şi dormeau în aceeaşi cameră cu ei, motiv pentru care autorităţile din statul scandinav i-au decăzut din drepturile parentale.
Deşi au contestat decizia abuzivă, la opt luni de la incident indienii încă nu şi-au recuperat copiii, băieţelul în vârstă de trei ani şi fetiţa de un an. Disperaţi, ei au cerut ajutorul guvernului din ţara natală, care a contactat autorităţile norvegiene, dar care au refuzat să dea explicaţii oficialilor indieni.
“M-au întrebat (asistenţii sociali) de ce dorm în acelaşi pat cu copiii. Le-am explicat că este vorba despre o chestiune culturală. În India, nu ne lăsăm niciodată copiii să doarmă în altă cameră”, a explicat Anurup Bhattacharya.
“În plus, în tradiţia indiană e ceva normal să-ţi hrăneşti copiii cu mâna. Dacă i-ai hrăni cu o lingură, ai risca să le dai prea mult de mâncare. Ei mi-au spus că îmi hrănesc copiii cu forţa, eu le-am explicat că e vorba doar de diferenţe culturale”, a mai precizat tatăl.
Asistenţii sociali au luat copiii şi le-au spus indienilor că îi pot vedea doar de două ori pe an, câte o oră de fiecare dată, până când aceştia împlinesc 18 ani, scrie Gândul.
Soţii Bhattacharya, a căror viză pentru Norvegia expiră în martie, au explicat că sunt obligaţi să rămână în ţară împotriva voinţei lor, pentru a-şi recupera copiii.  
De altfel, publicaţia britanică notează că protecţia copilului din Norvegia a fost criticată de multe ori în ultima vreme, din cauza “exceselor” din sistem. “Un raport ONU din 2005 arată că în Norvegia statul ia în grijă prea mulţi copii. În acel an, asistenţii sociali au luat în custodie 12.500 de copii”, a explicat pentru Daily Mail avocatul Svein Svendsen. Această cifră este imensă avându-se în vedere faptul că populaţia totală a ţării este de 4,9 milioane de persoane. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu