Regina Beatrix a Olandei

Populistii olandezi: Regina Beatrix a LEGITIMIZAT opresiunea femeilor in lumea islamica! (VIDEO)

autor: FrontPress 13.01.2012
Regina Beatrix a Olandei a fost criticata dur de reprezentantii Partidului Libertatii (PVV), o formatiune politica populista si anti-imigrationista, pentru ca intr-o vizita efectuata in Orientul Mijlociu s-a supus regulilor vestimentare islamice si a purtat un voal musulman. Conform BBC, regina a caracterizat drept “o adevarata prostie” interpelarile facute in Parlament de catre liderul PVV, Geert Wilders.
Aceasta a purtat duminica trecuta o mantie lunga si un voal in cadrul vizitei in Abu Dhabi, precum si joi, in Oman. Oficialii casei regale au spus ca suverana a purtat aceste vesminte din respect pentru traditia islamica si gestul nu trebuie perceput ca un compromis sau o abandonare a valorilor occidentale. Joi, in timpul vizitei la Marea moschee Sultanul Qaboos din Muscat, regina de 72 de ani a purtat o esarfa rosie peste palarie, in timp ce Printesa Maxima, ce o insotea, avea si ea capul acoperit.
PVV, partid care sustine coalitia de guvernamant din Olanda, a vorbit despre “spectacolul trist” oferit de regina. Geert Wilders a declarat chiar ca prin actiunile ei regina Beatrix “a legitimizat opresiunea femeilor” in lumea islamica.
Wilders a castigat notorietate profitand de sentimentul antimusulman care a cuprins o parte a populatiei dupa atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 de pe teritoriul Statelor Unite si dupa asasinarea de catre un imigrant islamist a regizorului Theo van Gogh in Amsterdam, in 2004. PVV este acum un partener cheie al guvernului minoritar. Desi nu are posturi ministeriale, s-a ajuns la o intelegere: voturile parlamentare ale populistilor contra inaspririi legislatiei in ceea ce priveste imigratia. Sursa: FrontPress.ro
Citeste si:
http://odoricaion.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu