Unde este Gabriel Liiceanu ??????



Gabriel Liiceanu(n.1942) si Marie Rose Mociornita (reluare)

Gabriel Liiceanu si Marie Rose Mociornita

02.08.2007




     Iata doua nume care nu ar avea altminteri ce sa caute la rubrica "monden". Si totusi: Gabriel Liiceanu si Marie Rose Mociornita traiesc o frumoasa poveste de dragoste, inceputa, spune gura targului, luna trecuta, dupa o emisiune a lui Robert Turcescu la care au participat cei doi.
    
     Gabriel Liiceanu, scriitor, patronul editurii Humanitas si Marie Rose Mociornita, fiica marelui industrias interbelic, extrem de activa in diverse actiuni de caritate, alcatuiesc un cuplu, trebuie sa recunoastem, si reusit si potrivit. Daca avem dreptate, doar timpul poate sa hotarasca.
    
     Gabriel Liiceanu a divortat in urma cu doi ani de cea de-a doua sotie. Prima casnicie, cea cu Aurora Liiceanu, s-a terminat cand doamna Liiceanu era insarcinata in luna a noua.
    
     Cat despre Marie Rose Mociornita, ea este o femeie libera. Dintre partenerii sai din trecut au facut parte seful unei mari agentii de publicitate si un jurnalist din Caracal (nu este vorba despre Dan Diaconescu).

La revolutie il adulam, si numai pentru ca zicea ca avem dreptul de a huidui si cu asta am ramas. Dar ce incredere sa am intr-un om  care isi paraseste nevasta insarcinata?
Ce mai face acest cuplu acum?
De ce nu vine Liiceanu in  mijlocul manifestantilor din Piata Universitatii si sta pitit ca un vierme, intr-o gaura de vierme?
Doar nu s-a senilizat complet!
Vreau sa-l vad, sa-l aud  si sa-si arate adevarata fata de  vierme fricos, gras, care traieste numai pentru el.  Nu este si nu a fost folozoful care, sa ne  dea imbold sa alegem moralitatea.
O mare dezamagire reprezinta  pentru noi, Marie-Rose, dar poate ca a fost doar o ratacire de moment pentru ca e imposibil, sa nu-si fi dat seama ca filozofia este doar de suprafata si dedesupt este gunoi la Liiceanu. Vreau sa-l vad in piata pe Liiceanu, ca eu am crezut in cuvintele lui insufletitoare rostite intre si pentru oameni! Sa iasa din gaurta de  virme sa dovedeasca ca este moral, sa nu-l mai pupe in chiur pe Basescu sau poate acolo s-a pitit in gaura.....


Herta Muller, scriitoarea germană de origine română i-a administrat lui Gabriel Liiceanu, probabil, cea mai usturătoare lecţie din viaţă. Poate că momentul de graţie va fi înregistrat în memoria colectivă ca începutul sfârşitului carierei unui intelectual ce se voia altceva decât este. Prin felul cum a încasat lovituri şi nu a ştiut să pareze demonstrează că inteligenţa sa nu e decât un element din registrul de propagandă.

“Mie îm place mai mult să nu scriu”
27.09.2010  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu