Grecia in genunchi in fata Germaniei!

Grecia, in genunchi in fata Germaniei. Sau mori!

Posted on 30 ianuarie 2012
54

E oficial: popoarele si voința lor nu mai fac doi bani!

Week-endul acesta o sa rămână in istorie. Pentru prima oara, unui popor puturos, unui popor european, i s-a spus: gata cu pomana! Va punem biciul pe spinare sau va lăsăm sa muriți de foame!
Exact asta este ultimatumul dat Greciei, de către Germania. Daca mai vrea bani, Grecia trebuie sa cedeze administrarea fiscala către Uniunea Europeana. De fapt, către Germania (chiar daca administratorul o sa fie, sa zicem, belgian).
Ce înseamnă aceasta administrare fiscala străina? Simplu: parlamentul si guvernul grec n-o sa mai decidă cheltuielile si veniturile statului. Politicienii greci n-o sa mai decidă ei nivelul pensiilor, nivelul salariilor sau nivelul taxelor. Toate acestea vor fi stabilite de nemți. Adică poporul grec e liber sa voteze pe cine vrea: ca votează degeaba. Tipii aia pe care ii votează, “reprezentanții poporului”, nu mai au nici o putere.
Va amintiți când am spus ca votul universal trebuie desființat si ca deciziile economice dintr-o tara trebuie sa fie luate de cei care baga efectiv bani la buget (adică de sectorul privat)? Exact asta se întâmpla acum grecilor, ba chiar mai rău: pentru ca nu firmele private grecești vor decide viitorul Greciei, ci alea germane! Hahaha…
Nimeni nu-si face iluzii ca Grecia mai poate plăti vreo datorie.

Nenorociții de greci au încercat sa-i șantajeze pe nemți acum câteva săptămâni: cică, daca refuzați sa ne mai dați bani in continuare, nu mai plătim datoriile vechi. După cum vedeți azi, șmecheria n-a impresionat pe nimeni. Nemții nu sunt nebuni sa se bucure ca datoriile le vor fi plătite…tot cu banii lor! Prostia asta cu plata datoriilor, este exact la fel ca teoria consumului: cică patronii ar trebui sa se bucure ca bugetarii le fac “vânzare”…pe banii luați tot din buzunarele patronilor, prin taxe! Cat de cretin poți sa fii sa speri ca asemenea aberații matematice ar putea scoate economia din criză? Si totuși, socialiștii așa speră.
E evident ca Grecia nu mai poate plăti datoriile vechi: toata lumea le-a pus deja cruce. Degeaba au anunțat grecii ca scot Acropole la mezat. Acropole e praful de pe toba, fata de dezastrul economiei grecești:
  • Datoria raportată la PIB – 182%
  • Datoria externă – 579 miliarde de dolari
  • Datoria externă pe cap de locuitor – 53.984 dolari
Datoriile vechi nici nu mai contează: chiar daca ar fi șterse mâine complet, grecii tot n-ar putea sa supraviețuiască fără noi împrumuturi. Pur si simplu cheltuiesc mai mult decât produc – dar chestia asta au uitat-o. Celebrul turism grec si l-au distrus chiar grecii cu mâna lor, prin mitinguri violente care au pus turiștii pe fuga. Pai atunci de unde bani?
Toți socialiștii plâng acum de mila sărmanelor tari, îngropate in datorii la mârșavele bănci capitaliste: dar uita ca fără mârșavele bănci, tarile sărmane ar începe sa moara de foame chiar de mâine. Pentru ca peste 50% din populația acestor tari trăiește pe banii statului. Ei nu vor și nu știu sa muncească – dar mai ales, nu știu sa vândă.
Nu va mai plângeți de criza datoriilor, ca nu asta o sa va îngroape! Criza vânzărilor e adevăratul putregai din inima economiei globale.
Ce vor alege grecii? Biciul sau foamea?

Duminica, premierul grec a anunțat oficial ca Grecia respinge propunerea Germaniei. Dar asta nu înseamnă mare lucru. Grecii încă nu simt foamea adevărata in stomac.
E adevărat ca numărul grecilor care au fost dați afara din case de către bănci a explodat. E adevărat ca la Atena au apărut peste tot cutii de carton in care trăiesc oameni (deși suboameni ar fi termenul potrivit, pentru asemenea putori imbecile). Dar asta e abia începutul. E o joaca! Știți cum e bătut șnițelul cu ciocanul, până se frăgezește? Ei bine, exact așa e bătut acum si poporul grec (la fel si românii, italienii, spaniolii). Nemții nu trebuie decât sa se uite, sa rânjească si sa aștepte, călare pe bani.
In aprilie, Grecia trebuie sa plătească aproape 15 miliarde de euro – si n-are nici un ban. Așa ca fără pomana Germaniei, peste doua luni Grecia declară oficial încetare de plați. Falimentul de stat. Falimentul de stat înseamnă înghețarea pe loc a oricărui nou împrumut. Si atunci adio, nu numai al 14-lea salariu: nici măcar primul n-o sa mai fie plătit! Adio pensii, adio bugetari, adio tot!
Pe greci (ca si pe români) ii așteaptă efectiv moartea, moartea de foame: iar pe mine mă bucura enorm chestia asta. Putorile din așa-zisa clasă muncitoare s-au obișnuit sa considere munca drept exploatare. S-au obișnuit sa creadă ca pot obține bani prin vot, de la politicieni – nu prin munca, de la patroni.
Acum visurile li se prăbușesc: iar javrele socialiste sunt prinse sub dărâmături si urla de durere. Pai cum sa nu te bucuri?
Citește si:
Fără drept de vot pentru cerșetori!
http://capitalismpepaine.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu