Dezbateri in parlamentul CUBANEZ


Problemele HOMOSEXUALILOR vor fi dezbatute de parlamentul CUBANEZ

autor: FrontPress 18.01.2012
Parlamentul cubanez va dezbate anul acesta legislatia cu privire la uniunile dintre persoanele de acelasi sex, “pentru a pune capat tuturor discriminarilor”, a anuntat sexologul Mariela Castro, fiica presedintelui comunist Raul Castro. 
“Asa cum a declarat ministrul Justitiei discutia acestui subiect se inscrie in planul legislativ pentru 2012″, a explicat directoarea Centrului national de educatie sexuala (Cenesex) care conduce de mai multi ani o campanie in favoarea recunoasterii drepturilor homosexualilor.
Parlamentul de la Havana se reuneste de doua ori pe an, in iulie si in decembrie, iar propunerea de lege nu vizeaza casatoria ci uniunea consensuala asa cum este prevazuta deja de legile cubaneze.
“In acest moment, proiectul de amendament al Codului Familiei este supus examinarii de catre juristii Ministerului de Justitie si de catre profesionisti ai Uniunii nationale a juristilor”, a adaugat oficialul cubanez, citat de Mediafax.
Fiica presedintelui spera de asemenea ca in cadrul conferintei Partidului Comunist Cubanez (PCC) din 28 ianuarie sa fie adoptata o “politica de non-discriminare” care sa deschida drumul pentru examinarea acestui proiect de catre Parlament.
La inceputul revolutiei lui Fidel Castro, homosexualii erau persecutati si trimisi chiar in tabere de reeducare. Insa homosexualitatea a fost legalizata in 1970 iar Raul Castro a introdus o serie de drepturi pentru homosexuali dupa ce a preluat puterea in 2006 de la fratele sau, care s-a retras din motive de sanatate. In 2010, Fidel Castro insusi si-a cerut scuze pentru persecutii, numindu-le “o mare nedreptate”. Sursa: FrontPress.ro
« 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu