Soarta lui Basescu s-a decis deja ?


Tot mai multe articole care circula pe internet in ultimele zile relateaza ca soarta lui Traian  Băsescu a fost deja decisă de Puterile Occidentale:
 
România la inceput de an se aseamana cu ultimele zile a lui Ceausescu.
Situatia este cu atentie monitorizate de cancelariile occidentale. Servicile occidentale trag semnalul de alarma a unei situatii iesite de sub control. La orizont se intrevede chiar disolutia unui stat NATO ... daca situatia exploziva de la Bucuresti se va amplifica...
O explozie in Balcani este vazuta ca o catastrofa pentru interesele strategice americane. Consensul din ultimele ore este de a linisti populatia revoltata.
Acest lucru cere demisia Presedintelui Basescu tinta principale a furiei populare.
Primul semn in aceasta directie a fost mesajul adresat de Victoria Nuland, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.
Mesajul Departamentului de Stat semnalaeză președintelui Băsescu că SUA nu-l vor susține dacă situația scapă de sub control. Trebuie amintit că în acest fel a procedat administrația americană și în cazul protestelor din Egipt, atunci când au început violențele din Piața Tahrir, iar regimul Mubarak a fost nevoit să facă uz de forța armatei. Dacă la început mesajele erau adresate ambelor părți din conflict, atunci când a devenit limpede că Mubarak a pierdut sprijinul societății, secretarul de Stat, Hillary Clinton i-a spus explicit lui Mubarak că trebuie să plece. Acelasi mesaj a fost trimis si lui Basescu prin ambasadorul SUA la Bucuresti.
 
In decursul zilei de ieri la sfatul unor lideri europeni Presedintele Obama a telefonat liderului roman. Discutia a durat exact 7 minute.
Probabil ca cel mai important moment al convorbirii a fost finalul convorbirii.
Cititi si materialele grupate sub etichetele:
Cititi materialul:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu