Masacrul de la Balc

MASACRUL de la Balc a debutat anul acesta cu PROTESTE (VIDEO)

autor: FrontPress 21.01.2012

Sambata dimineata s-a dat startul celebrei vanatori de mistreti de pe domeniul de la Balc, organizata de Ion Tiriac si la care participa anual afaceristi si oameni politici din Romania si nu numai. Vanatoarea din acest an a fost precedata insa de un protest inedit impotriva uciderii mistretilor, actiune organizata de Fundatia Vier Pfoten.
De la ora 6 dimineata, gonacii au inceput sa se adune pentru a lua parte la instructajul partidei de vanatoare. Putin dupa ora 7 au inceput sa apara si primii invitati ai lui Ion Tiriac. Acestia au fost surprinsi de protest si nu au oferit nici o declaratie, informeaza portalul Bihor Online. Elan Schwartzenberg, unul dintre putinii invitati care vorbea cu presa in fiecare an a fost surprins de protest si a refuzat si el sa comenteze pe marginea subiectului.
Participantii la vanatoare au fost practic intampinati de un grup de iubitori de animale de le fundatia Vier Pfoten. Protestatarii romani, carora li s-au alaturat militanti veniti din Germania, Anglia, Olanda si Austria, au improvizat in fata domeniului de la Balc un teren de tenis si au afisat un baner pe post de fileu cu mesajul: “STOP KILLING, PLAY TENNIS”.
Conform jurnalului TVR, protestatarii s-au pozitionat fix in fata portii de intrare si au inceput sa joace tenis, blocand accesul masinilor in care se aflau invitatii romani si straini. La un moment dat, unul dintre salariatii lui Ion Tiriac a incercat sa-i bruscheze pe tinerii care protestau fata de uciderea mistretilor.
Veronica Tulpan, unul dintre organizatori, a declarat ca protestatarii doresc oprirea vanatorii in masa printr-o interventie a Ministerului Mediului, spunand ca in ultimii opt ani aici ar fi fost ucisi peste 1.400 de mistreti. Aceasta a mai declarat ca la fel ca si Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor, Fundatia Vier Pfoten acuza faptul ca evenimentul de la Balc nu respecta nici macr cateva minime principii morale si nici regulile de etica ale vanatorii sportive, motiv pentru care nu poate fi considerat decat un masacru. Sursa: FrontPress.ro
http://odorica.blogspot.com/

2 comentarii:

  1. Laudabila initiativa, bogatanii astia isi fac de cap!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe mine ma supara si faptul ca stiristele spun pline de veselie, despre aceast masacru barbar. Eu as refuza sa transmit o astfel de stire. Numai bine, Odorica

    RăspundețiȘtergere