Lenin comemorat de comunistii din toata lumea

LENIN, parintele revolutiei bolsevice, comemorat de comunistii din toata lumea (VIDEO)

autor: FrontPress 21.01.2012
Sâmbătă s-au împlinit 88 de ani de la moartea lui Vladimir Lenin, liderul revoluţiei bolşevice din Rusia, prilej pentru comuniştii din toată lumea să organizeze marşuri sau conferinţe tematice.
În Moscova, aproximativ 2.000 de simpatizanţi ai comuniştilor s-au adunat în apropiere de Piaţa Roşie. Agitând steaguri cu secera şi ciocanul, manifestanţii, majoritatea vârstnici, au mers în faţa mausoleului unde este expusă mumia lui Lenin, loc unde liderul Partidului Comunist, Ghenadi Ziuganov, a depus un buchet de garoafe roşii.
Într-un manifest citit în faţa mulţimii, comuniştii, care alcătuiesc principalul partid de opoziţie din Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), au denunţat procesele electorale. “Alegerile legislative de la 4 decembrie au fost fraudate în favoarea partidului de guvernământ Rusia Unită iar campania pentru prezidenţiale, abia începută, permite deja să spunem că promisiunile puterii nu sunt decât propagandă”, au strigat de la microfon liderii formaţiunii.
PC a obţinut 92 dintre cele 450 de mandate în Duma de Stat, cu puţin peste 19 la sută din voturile de la 4 decembrie. Conform Mediafax, partidul a denunţat fraude dar nu s-a alăturat manifestaţiilor organizate de opoziţia liberală. Ziuganov, în vârstă de 67 de ani, care conduce PC încă de la începutul anilor ’90, va candida pentru a patra oară la preşedinţia ţării.
Lenin nu a fost uitat nici de comuniştii moldoveni
Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai Partidului Comunist din Republica Moldova s-au adunat astăzi la monumentul lui Lenin din Chişinău unde au depus buchete de flori.
“Pe 22 aprilie este ziua de naştere, iar astăzi e ziua morţii, din păcate”, a declarat deputatul PCRM Mark Tkaciuk pentru televiziunea Publika.
Deşi se declară un comunist convins, deputatul Iurie Muntean a uitat câţi ani s-au împlinit de la moartea lui Lenin, idolul său politic. “Este persoana care a fondat partidul, succesorii căruia suntem noi, comuniştii din Moldova. Sunt 82 de ani de la moartea sa. Vreţi să mă verificaţi”, i-a întrebat Iurie Muntean pe reporterii Publika.
Şi liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a venit la monumentul lui Lenin, dar nu a rămas pentru mult timp, aşa că simpatizanţii PCRM s-au fotografiat cu ceilalţi deputaţi ai formaţiunii.
Liderul bolşevic a murit în 21 ianuarie 1924, cauza oficială a morţii lui Lenin fiind ateroscleroza cerebrală. Cu toate acestea s-a mai vehiculat că ar fi murit în urma unei boli cu transmitere sexuală. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu