2 ani de inchisoare cu EXECUTIE !

Adrian Nastase condamnat la 2 ani de inchisoare cu EXECUTARE!

autor: FrontPress 30.01.2012
Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat luni la doi ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul “Trofeul calităţii”, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD împotriva lui Traian Băsescu. În aces caz au fost audiaţi, conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, peste 900 de martori.
Lui Năstase i-a fost interzisă pentru o perioadă de doi ani exercitarea mai multor drepturi, în plus instanţa dispunând confiscarea şi a aproape 40.000 de lei.
“Este o incercare de a mă ţine în afara vieţii politice. Acesta a fost obiectivul lui Traian Băsescu încă din 2005, însă sunt absolut convins că lucrurile vor fi corectate”, a declarat deputatul PSD-ist la Realitatea TV, după aflarea verdictului. Acesta a mai precizat că va face recurs împotriva deciziei de astăzi.
În acelaşi dosar, Irina Jianu, inspector general de stat în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), a fost condamnată la şase de închisoare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi, pedeapsă la care i s-a aplicat un spor de un an, astfel că aceasta va executa, dacă sentinţa va rămâne definitivă, şapte ani de detenţie, scrie Adevărul.
Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL şi soţii Marian Ioana şi Bogdan Popovici au primit fiecare câte şase ani de detenţie la care s-a aplicat un spor de un an, astfel că pedeapsa finală care ar urma să fie executată este de şapte ani.
Adrian Năstase a fost trimis în judecată în acest dosar în ianuarie 2009, fiind acuzat de folosirea influenţei sau a autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, scrie Jurnalul Naţional. Potrivit rechizitoriului, în cursul anului electoral 2004, ISC, sub conducerea Irinei Jianu, “a iniţiat organizarea unui simpozion intitulat ‘Trofeul calităţii în construcţii’”. “În realitate, simpozionul reprezenta un cadru în care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strângerea unor sume de bani pentru campania electorală prezidenţială a inculpatului Adrian Năstase”, potrivit DNA.
Într-un proces separat, în 15 decembrie 2011, un complet al instanţei supreme l-a achitat pe Adrian Năstase în dosarul “Mătuşa Tamara”, în care a fost judecat pentru fapte de corupţie, alături de consilierul acestuia Ristea Priboi şi de fostul şef al al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) Ioan Melinescu, informeatză Mediafax. Direcţia Naţională Anticorupţie a făcut recurs decizia de achitare a fostului premier Adrian Năstase, a lui Ristea Priboi şi a lui Ioan Melinescu, dosarul urmând să se judece la completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Sursa: FrontPress.ro
http://dariaion.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu