O lume nebuna: Cerceii cu SVASTICI, vanduti de CHINEZI ca simbol INDIAN, agita spiritele in NEW YORK (VIDEO)
Un magazin din Brooklyn, New York, a fost somat de un oficial din Manhattan să înceteze să mai comercializeze cercei în formă de svastică (cruce încârligată). Proprietarii asiatici ai magazinului s-au declarat miraţi de tot scandalul iscat în jurul micii lor afaceri, susţinând că pentru ei svastica este de fapt un vechi simbol religios indian.
Scott Stringer, preşedintele Manhattanului şi membru al Partidului Democrat, a afirmat pe site-ul personal că svastica nu poate fi “o afacere în domeniul modei”. “Este vorba despre simbolul cel mai detestabil al culturii noastre şi o insultă la adresă oricărei persoane civilizate”, scrie el.
Young Kim, directorul magazinului Bejeweled, i-a replicat într-o intevenţie la postul de televiziune Fox News că cerceii respectivi, al căror preţ este de 5,99 dolari, sunt vânduţi ca simbol al vechilor credinţe religioase orientale. ”Nu văd unde este problema. Cerceii mei provin din India şi reprezintă un simbol budist”, a subliniat acesta.
Svastica a fost, într-adevăr, utilizată în India timp de mai multe secole, cu mult înainte ca regimul naţional-socialist din Germania să şi-o însuşească. Deasemenea acest simbol este întâlnit, din cele mai vechi timpuri, şi în cultura europeană, ca simbol solar şi mai apoi creştin.
Apare încă din epoca de bronz în țările unde au trăit pelasgii, inclusiv pe teritoriul țării noastre. La noi, cele mai vechi semne ale svasticii au fost găsite în Transilvania, la Bod (Brenndorf), lângă Brașov, la Turda, dar și în alte localități. Cultul svasticii a continuat să existe și în Dacia Romană. Astfel, pe o inscripție a cohortei Dacice I, Aelia Dacorum, se găsește semnul svasticii cu brațele spre răsărit. Ea a continuat să fie păstrată de popor de-a lungul timpului și putea fi găsită pe monumente, pe cusăturile tradiţionale, pe podoabele bisericești vechi. Acoperământul mormântului Mariei de Mangop, a doua soție a lui Ștefan cel Mare, din 1477, este împodobit cu svastici. Ele se găseau și pe pictura bisericii Trei-Ierarhi din Iași. Sursa: FrontPress.ro
E un text bine documentat dar vreau sa va o poza cu svastica de la Biserica Trei Ierarhi din Iasi Unde o pot vedea ??
RăspundețiȘtergereast third_planet@mail.ru
Multumesc anticipat
Nu am auzit pana acum de asa ceva. Dar am sa intreb si daca aflu voi scrie raspunsul. Numai bine, Odorica
RăspundețiȘtergere