18 IANUARIE DUMNEZEU SI BANII (3)

18 IANUARIE DUMNEZEU SI BANII (3)

-”Omul fără minte le risipeşte” (Proverbe 21:20) -

Dacă vrei să fi un bun ispravnic al lucrurilor pe care ţi le-a încredinţat Dumnezeu, fă urmă­toarele patru lucruri.

Mai întâi, redu-ţi datoria. Călăuzeşte-te după înţelepciune, nu după impuls. A cheltui mai puţin decât câştigi este cheia siguranţei financiare. Când ai intrat în datorii până peste cap, ele te condiţionează şi îţi dictează ce mai poţi face. Ceea ce faci astăzi este singura influenţă pe care o ai asupra zilei de mâine.

Al doilea lucru, ţine minte că banul e rege! Nu te preocupa de strategii de investiţii sofisticate până nu ai cel puţin trei sau şase luni de economii în bancă. Astfel vei fi pregătit pentru urgenţele care apar – şi ele apar. Biblia spune: “Comori de preţ şi untdelemn sunt în locuinţa celui înţelept, dar omul fără minte le risipeşte” (Proverbe 21:20).

Al treilea lucru, stabileşte-ţi o ţintă financiară pe termen lung şi raportează-te la ea cu regula­ritate. Dresorii de lei folosesc un scăunel cu patru picioare pentru control. De ce? Pentru că leul se va concentra asupra tuturor celor patru picioare şi va ajunge să fie confuz. Concentrează-te asupra ţintei pe termen lung!

În cele din urmă, nu economisi doar, ci şi seamănă. “Cine seamănă mult, mult va secera” (2 Corinteni 9:6). Adevărata libertate financiară vine atunci când plăţile nu mai ameninţă simţul siguranţei, deoarece ai învăţat că semănarea succesivă în împărăţia lui Dumnezeu generează mereu secerat succesiv. Adevărul este că nu există o cale mai bună de a trăi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu