Anno1777 un joc de strategie economica deosebit

Anno1777

In acest moment este versiune beta (deci este la inceput acum este sansa mare sa ne dezvoltam si in viitor sa castigam bani frumosi), fiind in continua dezvoltare, dar principalele sale facilitati si optiuni sunt deja functionale, permitand celor care il joaca sa descopere o lume incredibila, complexa, si profitabila. Este o combinatie fericita de MLM, RPG si joc economic, jucatorul avand multe optiuni la dispozitie pentru a face bani in joc, in functie de personalitatea, pregatirea sa, si timpul de care dispune. Poate fi jucat atat de jucatori ocazionali, tineri sau batrani,cat si de oameni de afaceri, ingineri,politicieni, economisti toti vor gasi repede ca e fascinant sa te joci si sa castigi bani.  In acest moment exista peste 17.000 jucatori romani, numar care creste in fiecare zi,  se lucreaza intens la lansarea jocului in Ungaria si Republica Moldova pe data de 15 iulie 2010,  cu acest pas jocul devenind international(urmand toate tarile lumii), si avand toate sansele sa depaseasca ca popularitate si numar de jucatori activi ERepublik,  un joc similar dar care nu permite castiguri reale si deja are peste 320.000 jucatori din intreaga lume si toate tarile reale prezente in joc!
Actiunea din Anno1777 a fost plasata undeva in evul mediu, dar pentru a fi mult mai atractiv si divers a incorporat si elemente moderne regasim aici piata de actiuni ale firmelor din joc, piata de valuta ce permite inclusiv specularea cursului valutelor jocului, guverne presedinte si legiuitori, alegeri si partide politice, imobiliare si inchirieri, foarte multe firme si bunuri ce pot fi cumparate(inclusiv alti jucatori pot fi cumparati sau vanduti) sau produse, mijloace de transport intre diverse regiuni, arme, armuri . Trebuie mentionat inca de la inceput ca intrarea in joc se face pe baza de “recomandare- link de partener joc” si este mai indicata (daca intri pur si simplu pe site poti intra dar esti dat la intamplare “in posesia” cuiva, care de cele mai multe ori nici nu te baga in seama dar mai sa te ajute). In acest joc fiecare jucator poate fi  ”stapanul” cuiva  si este “sclavul” altcuiva , nu exista oameni liberi. Acest sistem este deosebit de interesant pentru ca asa cum este de asteptat, un sclav da stapanului sau o mica taxa din ceea ce incaseaza, dar totodata si acel sclav poate fi stapanul altora, fie invitati de el in joc, fie cumparati de el la piata de sclavi, fie capturati prin lupte! Deci un jucator nou intrat poate in scurta vreme sa detina o armata de “sclavi”, care de fapt sunt alti si alti jucatori, care ii vor da un procent din ce fac, si jucatorul da mai departe un procent din ce primeste, ajungand ca o suma mai mare pornita undeva pe traseu sa tot fie distribuita mai departe si mai departe pana cand “se stinge”(specific MLM), ajunge atat de mica incat nu mai “calatoreste” (cand este sub 0.1 nu merge mai departe).
Anno1777

Jucatorul nou are mai multe posibilitati de a face bani, si se va orienta destul de repede pe ceea ce ii face placere:in primul rand exista niste bonusuri zilnice gratuite in bani pentru sclavi detinuti, si pentru profil completat cu poze, apoi cei activi aleg  de obicei multe lupte (capturand alti sclavi, ei primesc bani atat din lupta efectiva cat si din vanzarea sclavului respectiv la piata, daca decide ca nu doreste sa il pastreze). Trebuie precizat ca in acest moment fiind inca beta, jocul nu foloeste punctele de atac si aparare, deci orice lupta este castigatoare, pe viitor insa vei putea ataca si castiga numai lupte cu altii egali sau mai slabi ca tine). O alta posibilitate este munca(o data la 24 ore), de obicei se face acest lucru inainte de a iesi din joc – dureaza 8 ore si in acest timp nu poti ataca, sa fii atacat, sau sa te muti in alta parte-  munca nu presupune sa faci nimic fizic, apesi butonul “locuri de munca”, alegi un job oferit de firme, apesi munceste si gata :) , ai si primit in avans banii, si apoi astepti trecerea celor 8 ore ca sa poti sa ataci. Intre timp totusi, poti sa te ocupi fara probleme de alte activitati (cumparare-vanzare de sclavi, cumparare-vanzare de actiuni). Poti sa joci la loteriile din joc cu banii castigati, poate norocul surade si ajungi mai repede bogat :) . Sau poti investi banii in actiuni ieftine, si apoi incerci sa le dai mai scump.
Monedele jocului sunt exact cele din tarile respective, deasupra lor se afla AUR, iar deasupra de aur EURO. In fiecare tara din joc poti folosi numai moneda locala pt cumparare de bunuri, dar in schimb aurul si euro sunt internationale, si pot fi folosite oriunde, iar piata valutara (care e de tip FOREX!) este comuna pentru aur si euro in toata lumea jocului. Aici e elementul surprinzator, atat in Romania jocului, cat si in alte tari  (o vom numi e-Romania, sau Romania “electronica”, virtuala), RON-ii sau banii locali castigati se pot transforma in aur la cursul pietei, apoi in euro, iar EURO se pot scoate din joc! Se pot trimite catre orice cont bancar sau Paypal, si exista o pagina din joc care iti arata situatia cererii tale de retragere de bani si momentul platii. Cele 3 tipuri de moneda dintr-o tara virtuala exista pentru ca unele lucruri in joc (actiuni, firme,licente de productie) pot fi cumparate/vandute numai cu aur sau euro, si trebuie folosit ron sau moneda locala pentru cumpara valutele respective.
Intrucat va intrebati cum de pot plati oamenii care joaca cu bani reali, ei bine, este simplu, functioneaza pe baza copierii unei tari reale, exista un buget de stat alimentat initial cu o suma mare de euro,taxele de stat de la jucatori cat si de la firme alimenteaza bugetul,  apoi exista tot ce regasesti in viata reala, muncitori, investitori, speculatori, vanzatori, ziaristi, intelectuali etc. Jocul se autofinanteaza, in afara cantitatii de bani pusa initial la dispozitia jucatorilor, a reclamelor de pe site care aduc alti bani, mai exista jucatori care considera ca avanseaza prea incet, sau gasesc o varianta banoasa prin care cu o investitie mica 2-5-10 euro reali pot scoate sume mult mai mari in joc. In schimb frumusetea jocului este ca poti juca absolut gratuit, in ritmul fiecaruia, iar castigurile obtinute se pot scoate sau reinvestii, marind cu timpul veniturile.  Daca comparam cu Second Life, un joc de referinta international, dar care nu prea te lasa sa joci gratis, se poate ajunge sa auzim in cateva luni,  de milionari in bani reali dintre jucatorii mai destoinici.  Eu am reusit in primele zile de joc sa fac niste banuti(RON), iar de aurul obtinut prin vanzarea sclavilor am tot cumparat actiuni la cateva firme pana m-am trezit ca am “capturat” o firma din joc – devenisem cel mai mare actionar :)  (nu trebuie sa le ai pe toate, ci doar cu o actiune mai mult decat cel mai mare detinator de actiuni in acel moment, iar orice firma are 1000 actiuni). De atunci am invatat foarte multe despre el si am reinvestit continuu orice am castigat deoarece daca investesti cu cap in activitatile posibile, se poate sa ajungi sa scoti  o suma oareacare lunar ceea ce mi se pare mult mai interesant decat sa scoti o data o suma si gata, o iei de la capat.
Am sa ma opresc aici cu descrierile , iar daca v-am trezit curiozitatea, aveti mai jos link-ul de intrare in joc si cateva poze,  dupa cateva zile de acomodare cu Romania virtuala, puteti sa imi lasati mesaje pentru sfaturi sau nelamuriri aici sau pe adresa de mail/mesaj in joc.  Am sa ajut in limita timpului disponibil noii jucatori,  deoarece evident prefer sa fie cat mai multi jucatori activi decat cativa inactivi  (dupa 30 zile conturile lor se sterg automat). La creearea contului trebuie sa confirmati ca sunteti posesorul unui numar de mobil (e posibil sa fiti sunat pentru verificare cand retrageti bani), evident romanul cand e vorba de bani reali “gratis”  a si inventat metode de a creea sute de conturi-clona si joc necinstit pentru a “fura”, in acest fel e mult mai greu sa ai sute de numere de mobil de pe care sa faci conturi. Oricum , sfatul meu este sa jucati cinstit, deoarece adminul te lasa in pace pana cand vrei sa retragi bani reali, iar atunci esti supus unor verificari amanuntite, si va fi foaaarte usor de observat daca trisati (zeci de conturi diferite accesate de pe acelasi calculator, etc). Jocul este incredibil de complex, ofera tuturor firilor o varianta de castig/activitate placuta in joc, poti juca o data la cateva zile/saptamani  sau  zilnic,  depinde numai de tine ce doresti sa faci in e-Romania!

  Daca vrei sa incerci click pe banner:

Anno1777

Un comentariu:

  1. Si de unde sti ca platesc cu adevarat?si in cat timp strangi tu suficienti bani sa ii scoti?

    RăspundețiȘtergere