Jobbik

JOBBIK cauta ajutorul TURCIEI pentru recunoasterea “TINUTULUI SECUIESC”

autor: FrontPress 01.11.2013

2Turcia a fost unul dintre principalii susţinători ai separatismului albanez din Kosovo, în timpul conflictelor din fosta Iugoslavie. Acum, radicalii maghiari de la Jobbik, al treilea partid ca mărime din ţara vecină, curtează puterea regională în speranţa obţinerii susţinerii şi în cazul aşa-zisului “Ţinut Secuiesc”.
În acest sens, liderul Jobbik, Vona Gabor a vizitat zilele trecute Universitatea Marmara din Istabul, unde a avut întâlniri cu sute de profesori şi studenţi turci. Acesta a vorbit despre legăturile dintre turci şi unguri şi despre “cauza secuiască”. Acesta i-a rugat pe turci să nu-i uite pe secui, aceşti “nepoţi de-ai lui Atilla”. Acesta a fluturat la un moment dat un steag secuiesc şi a mulţumit presei turce care a mediatizat marşul autonomist din Covasna de la sfârşitul săptămânii trecute.
Vona Gabor a mai vorbit şi despre o posibilă alianţă între cele două naţiuni în faţa globalizării, care “a cucerit aproape toată Europa de est, acum venind rândul lumii musulmane”. Prelegerea liderului Jobbik a fost întreruptă de mai multe ori de aplauze din partea audienţei. Sursa: FrontPress.ro
31

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu