Socati


Musulmanii din Elvetia sunt “SOCATI”: Urme infime de carne de porc in kebabi

autor: FrontPress 02.03.2013
eat meUn laborator din Elveţia a descoperit carne de porc în şapte eşantioane prelevate din 20 de kebabi vânduţi în mai multe oraşe din ţară, a anunţat luni Consiliul Central Islamic Elveţian (CCIS), care s-a declarat şocat.
“Analiza eşantioanelor relevă o proporţie foarte slabă” a cărnii de porc, de sub 0,1%, anunţă CCIS într-un comunicat citat de Mediafax.
Având în vedere aceste rezultate, organizaţia apreciază că prezenţa cărnii de porc – al cărui consum este interzis de religia musulmană – în kebabi elveţieni nu este rezultatul unei acţiuni răuvoitoare, ci al unor lacune în procesul de producţie.
Potrivit CCIS, resturi de carne de porc, utilizată pentru fabricarea altor produse, au putut intra în contact cu instrumente care servesc la prepararea kebabilor.
Cu toate acestea, angajaţi CCIS se declară “şocaţi” de rezultatele studiului, efectuat în nouă oraşe elveţiene (Biel, Zurich, Winterthur, Basel, Luzern, Kreuzlingen, Lausanne şi Geneva). Eşantioanele din kebabi au fost prelevate la întâmplare, în aceste oraşe, precizează CSIS.
CSIS, cu sediul la Berna, a decis să comande studiul, fiind “alarmat de scandalul izbucnit recent în Germania, unde s-a aflat că s-a descoperit 7% carne de porc în carnea pentru kebabi”, a precizat organizaţia.
Conform recenământului din 2001, peste 310.000 de musulmani trăiesc în micul stat alpin, adică peste 4,26 la sută din totalul populaţiei. Cu toate acestea, se estimează că cifra reală este actualmente de peste 400.000 de musulmani, la o populaţie de circa 8.000.000 de persoane. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu