M-am lăsat de Fifa de 3 luni

Astăzi este sărbătoare pentru mine! De ce?! Pentru că astăzi se împlinesc 3 luni de când m-am lăsat de Fifa pe calculator. Daaa! Vă spuneam prin Ianuarie aici , cât eram de dependent de fotbal pe calculator şi în ce mod îmi afecta viaţa, în ce mod se reflectau eşecurile mele din timpul jocurilor. În urma acelui articol, pur şi simplu din secunda următoare am realizat cât îmi era de nociv, atât din punct de vedere personal = psihic, cât şi din punct de vedere familial în relaţia cu scumpa mea soţie, care m-a suportat cu stoicism. Îţi mulţumesc pe această cale Elisa! Şi uite aşa din acea secundă, pur şi simplu nu m-am mai jucat nici măcar o secundă Fifa pe calculator. Rezulate? Păi, cel mai important este că nu mi-am mai supus corpul şi psihicul unor tensiuni de acel gen, apoi am scăpat de înjurăturile alea oribile care ar răscula toţi morţii din morminte, apoi am economisit timpul acela pierdut utilizândul în alte scopuri mult mai utile şi sănătoase, apoi pot să mă laud cu faptul că nu mai consum câte 2 litri de Cola la zi. Oricum, mă simt altfel, alt om, alt caracter. Dacă este cineva care se află în situaţia în care mă aflam eu atunci, şi nu doar Fifa, ci World of Warcraft, Battlefield, Counter Strike sau orice alte jocuri care vă ţine lipiţi în faţa calculatoarelor, vă dau un sfat fraţilor: Spuneţi STOP! Din secunda asta ştergeţi toate conturile, şi nu mai jucaţi nici un joc. Argument? Păi vă dau eu un argument: Timpul pe care îl pierdeţi în faţa monitoarelor, sănătatea care vă este afectată, atât psihic cât şi fizic prin afectarea ochilor.., toate astea au un preţ mult prea mare în comparaţie cu plăcerea pe care vă este provocată de joc. Timpul nu-l mai puteţi da înapoi. Iar Sănătatea şi Timpul sunt cele mai preţioase pe Pământ. Ce altceva puteţi face?! Păi v-aţi putea alege alte hobiuri bazate pe Sport de exemplu, cum ar fi: Airsoft, Fotbal, Tenis, Înot, Plimbări cu bicicleta sau rolele, Plimbări pe jos sau alergări uşoare, şi multe altele. Citiţi şi Învăţaţi cât mai mult! Alt sfat pe care o să-l înţelegi după 30 - 40 de ani. Mă retrag aici, mulţumindu-vă pentru timpul acordat citind acest articol, urându-vă să faceţi alegeri înţelepte în viaţă şi s-aveţi parte de sănătate!

3 comentarii:

  1. Erai cam bolnav la cap,prietene.De fapt,eşti.Eu joc fifa de prin 98 şi tot am putut avea relaţii sociale şi sentimentale.Şi joc şi la un nivel bun...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu spun cum dreacu sa ai sotie si sa te joci pe calculator? :O

    RăspundețiȘtergere
  3. Da! Probabil eram aşa cum crezi tu Blindius. Ai interpretat totul greşit. Ce legătură are soţia cu jocul pe calculator titi? Doar nu sunt legat de ea!

    RăspundețiȘtergere