Putin

In Rusia, rudele si apropiatii teroristilor obligati sa plateasca daune victimelor si statului

autor: FrontPress 04.11.2013

putin padurePreședintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat o lege potrivit căreia rudele teroriștilor sunt obligate să plătească daunele produse de aceștia. Sunt vizate în plus şi “persoanele apropiate” acestora. Sub această lege nu există o limitare a actelor teroriste, însemnând că penalităţile pot fi aplicate în cazul oricăui act de terorism.
Potrivit noii legi adoptate de Putin, rudele teroriștilor sunt obligate să achite daunele produse de atacurile acestora. În același timp, prin această lege se cresc pedepsele pecuniare pentru inițierea, participarea sau financiarea grupărilor teroriste, scrie Russia Today.
În textul acestei legi se precizează că toate daunele – inclusiv cele morale – trebuie compensate ”de persoane care a comis actul terorist, cât și de familia, rudele sau persoanele apropiate acestora”. Prin ”persoane apropiate” se descriu oamenii care profită de beneficiile de care profită și teroristul în urma actelor produse.
În plus, prin lege se precizează înființarea unui mecanism care să verifice toate proprietățile deținute de rudele acestor persoane acuzate de terorism, iar dacă acestea vor refuza să coopereze cu serviciile secrete, legea le va permite autorităților să confiște aceste proprietăți.
Rusia s-a confruntat în ultimii ani cu o serie de atentate terorise comise de musulmanii separatişti din republicile caucaziene sau de către diverse organizaţii islamiste. 60 la sută din cele 316 atentate teroriste, câte a numărat în 2012 Comitetul Naţional Antiterorist de la Moscova, au fost comise în Daghestan, o republică autonomă din componența Federației Ruse, situată în zona Caucazului. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu