ღ Buna dimineata soare ღ


“Întoarce-ți fața către soare și umbrele vor rămâne în urma ta.”

Vrabia şi rândunica


În mai multe părţi ale Japoniei încă se mai crede că vrabia şi rândunica au fost surori în vremurile de demult. Fiind surori, semănau mult dar, ca în multe cazuri, aveau firi diferite şi din pricina aceasta au ajuns până la urmă să nu mai semene la fizic.
Pe vremea când erau încă surori şi se jucau împreună, au primit trista veste că părinţii lor erau pe moarte. S-au decis amândouă să plece acasă să-şi vadă părinţii. Rândunica, fiind mult mai cochetă, s-a apucat să-şi facă toaletă şi să-şi aranjeze penele, dar acestea i-au luat mult timp şi a ajuns după ce i-au murit părinţii. Vrabia, care-şi făcea toaletă exact în clipă în care a sosit vestea cea dureroasă, a lăsat totul baltă şi a dat fuga acasă, prinzându-şi părinţii încă în viaţă.


Pt că vrabia a dat dovadă de dragoste filiala, a fost răsplătită cu mâncare din belşug. Dar pt că şi-a întrerupt toaleta, s-a urâţit din clipă aceea. Rândunica este însă frumoasă şi în ziua de azi pt că ea n-a luat-o din loc până nu s-a aranjat. Deoarece n-a ajuns să-şi vadă părinţii înainte ca ei să închidă ochii pe vecie, a fost pedepsită astfel: ea trebuie să călătorească în toată lumea după mâncare şi uneori mănâncă şi noroi.
Aspectul lor s-a schimbat de la moartea părinţilor. Şi pt că nu mai au aceeaşi formă şi culoare, nu mai sunt atât de bune prietene ca pe vremuri. Cuiburile făcute de rândunici sunt deseori ocupate de vrăbii şi invers, Nici nu prea mai stau de vorbă...poate şi pt faptul că se întâlnesc destul de rar. Fiecare a fost răsplătită de zei pt calităţi şi pedepsită pt defecte. 


 

Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini) cu aceasta tema si daca vrei să-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la   "Buna Dimineata Soare"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu