Statul social injunghiat

Spania, Germania si SUA înjunghie statul social

Posted on 19 martie 2012
74

Spania închide 27 de companii de stat.

Decizia a fost luata vineri seara. Companiile respective erau de mulți ani falimentare (ca doar sunt de stat!). Totuși, guvernul spaniol continua sa arunce bani in ele, ca intr-o gaura neagra (cum arunca si Guvernul român, in CFR si in minerit). De ce? Din motive cică…sociale: ca sa aibă oamenii unde sa se duca la serviciu (vezi știrea Mediafax).
Cumplita tâmpenie! La fel de mare ca si acordarea de ajutoare sociale sărăntocilor. Spania are un șomaj de 23% si 5 milioane de șomeri. Nenorocirea este ca ei provin in majoritate din sectorul privat, pentru ca statul a refuzat pana acum sa se reformeze (exact ca si in România). Si ca sa mărească dezastrul, statul spaniol face prostia sa dea ajutoare sociale tuturor: astfel șomerii spanioli sunt practic încurajați sa refuze ofertele de munca, nu invers. Mulți români s-au prins de “șmecherie” si s-au înghesuit si ei sa trăiască pe banii statului spaniol – de fapt, pe banii puținelor firme private care mai sunt rentabile (sa nu uitam ca statul nu are nici un ban al lui).
Dar acum s-a isprăvit. Spania nu mai are bani. Deficitul anual este de 8.5% din PIB, mult peste nivelul de 0.5%, impus de Tratatul Fiscal European. Si nu Tratatul i-a speriat pe politicienii spanioli: ci faptul ca băncile refuza sa mai împrumute Spania.
Iată ca intrarea Greciei in incapacitate de plata săptămâna trecuta, a fost foarte buna: băncile s-au fript si nu mai arunca cu bani in obligațiuni de stat, ca pana acum. Nu numai Spania e obligata sa strângă cureaua, ci toata lumea. Inclusiv România.
Protecția sociala e terminata, iar asistații social vor muri in fine de foame. Slava domnului!
Germania interzice greva.

Germania e considerata cea mai democrata tara din Europa. Dreptul la greva era respectat pana acum fără discuție. Până acum, adică până săptămâna trecuta. Când Tribunalul din Frankfurt a interzis greva controlorilor de trafic aerian (vezi știrea). Tribunalul a făcut astfel pe plac companiei Lufthansa si administrației aeroportului, Fraport.
Si pe buna dreptate! De fapt, ce-i aia “drept” la greva? Nu vrei sa mai muncești? Valea! da-ti demisia si treci la coada la șomaj! Mii de oameni abia așteaptă sa-ti ia locul. Nimeni nu e de neînlocuit.
Cu fiecare zi care trece, Europa sociala (aia pe care o iubeau atât de mult socialiștii români si cu care se comparau) moare cate puțin. In weekend-ul acesta însa a murit…puțin mai mult.
Manifestanții “Occupy Wall Street”, striviți de politia americana.

A treia veste buna din acest weekend! Ii mai știți pe imbecilii aia comuniști, care se mândreau ca ocupa ei Wall Street-ul si îl fac…”al poporului”? Aia care n-au produs un dolar in viața lor, dar aveau pretenția ca Warren Buffet sa-si împartă averea cu ei. Ei bine, duminica asta au primit ce meritau!
Cum a dat puțin căldura, cerșetorii s-au înființat iar in centrul Manhattanului. Numai ca de data asta, nimeni n-a mai avut mila de ei! Trupele speciale i-au înconjurat in timpul nopții si i-au atacat cu o violenta nemaiîntâlnita de pe timpul manifestațiilor anti-Vietnam. Manifestanții au fost doborați la pământ, loviți cu bocancii, cu bastoane de cauciuc, si asupra lor s-au aruncat gaze lacrimogene. Zeci de oameni au sfârșit in închisoare, dar si mai mulți au ajuns in spitale, plini de sânge si sufocați de gaze (vezi știrea CNN).
Comuniștii au rămas uluiți: ei aveau impresia ca e “dreptul” lor sa încalce proprietățile private, sa ceara naționalizarea averilor și creșterea taxelor. Credeau ca oamenii de afaceri o sa le tolereze la infinit obrăznicia.
Cel mai mult mi-a plăcut o proasta de fata, care se uita cu ochii mari la camera de filmat, exact înainte ca un polițist in armura neagra s-o doboare la pământ si s-o izbească cu bocancul in mutra ei uluita. După care a luat-o la omor cu bastonul, in timp ce steagul ei roșu căzuse in noroi. Pai cum sa nu aplauzi un asemenea spectacol?
Mi-am amintit ca mai văzusem așa ceva, când au fost strivite manifestațiile stângiste din Madrid, anul trecut. Si o sa mai vedem destule violențe in anii care vin.
Apocalipsul economic e de abia la început.

Pana acum, statele au mai avut bani sa plătească ajutoare de șomaj si sa salveze de la prăbușire firmele falimentare. Pana acum, nici n-a fost cu adevărat criză. Oamenii n-au fost cu adevărat disperați. Acum însa banii s-au terminat. Acum bătaia e pe viața si pe moarte: si in Grecia, si in Spania, si in Germania, si in SUA. De România, nici nu mai vorbim. România nici măcar nu mai are economie care sa-si revină.
Prostănacii ăștia, care visau ca fac ei revoluție comunista cu mesaje pe internet (intre doua joculețe pe Facebook), se trezesc la realitate. Iar realitatea nu înseamnă vorbe goale pe forumuri, nici voturi la alegeri, ca până acum. Realitatea înseamnă uniforme negre, bastoane de cauciuc, ordine și disciplina. Putere și bani. Mai ales bani.
Iar cerșetorii n-au nimic din toate astea. Companiile private in schimb, au totul. Așadar, cine va supraviețui in anii următori?
Cine poate, desigur!
http://capitalismpepaine.wordpress.com/

2 comentarii:

  1. salutare ...:) pai daca si unii romani inca ezita sa se trezeasca cu anumite metode... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai revenit :) O seara frumoasa, Odorica

    RăspundețiȘtergere