Minoritari


Crestinii au devenit MINORITARI la o scoala a Bisericii Anglicane din Tara Galilor

autor: FrontPress 10.02.2013
scoala tara galilorO şcoală primară din Butetown, o suburbie a oraşului Cardiff, Ţara Galilor, ce aparţine de Biserica Anglicană, a ajuns să aibă mai mulţi elevi musulmani decât creştini. Situaţia, cauzată de imigraţia masivă, este similară în fiecare clasă de la Şcoala Feciara Maria.
Conform ultimelor inspecţii la unitatea de învăţământ, 90 la sută din cei 181 de elevi aparţin diferitelor minorităţi etnice. Şcoala, care este singura instituţie de acest fel păstorită de Biserica Anglicană unde creştinii sunt minoritari, a primit calificativul “excelent” din partea autorităţilor, fiind dată drept exemplu al toleranţei religioase şi etnice.
“Suntem unici pentru că fiind o şcoală a Bisericii avem mai mulţi elevi musulmani. Avem ca puncte comune toleranţa şi respectul pentru valori. Toţi se roagă împreună”, a declarat pentru Daily Mail profesoara Ruth Jackson.
Copiii care învaţă în această şcoală au până la 11 ani iar mulţi dintre ei au părinţi refugiaţi din Yemen sau din Somalia. Alţi elevi au origini în Arabia Saudită sau Bangladesh. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu