Roman » Răpuși de alcool metilic

Acesta este verdictul medicilor în cazul celor doi pacienți decedați săptămâna trecută, la Spitalul Roman.


Medicii legiști s-au pronunțat cu privire la cauza morții celor doi pacienți decedați săptămâna trecută la Spitalul Municipal de Urgență Roman. Medicii au stabilit drept cauză a morții o intoxicație cu metanol. Joia trecută, un pacient a fost adus de la domiciliu în comă de gradul III, dar, cu toate manevrele de resuscitare încercate de medici, acesta nu a mai putut fi salvat. În aceeași zi, la spital a fost adus un alt pacient, căruia i s-a făcut rău în timp ce se afla la serviciu. La scurt timp, a intrat în comă. După ce l-au resuscitat, medicii au reușit să-l stabilizeze, dar pentru scurt timp, pentru că, vineri seară, acesta a decedat.
Din câte am înțeles, cei doi erau colegi de serviciu și este posibil să fi consumat, cu o zi înainte, alcool metilic. Deocamdată, nu se cunosc împrejurările în care cei doi au băut și nici ce substanță au băut, dar medicii au stabilit că decesul s-a produs ca urmare a unei intoxicații cu metanol“, a precizat medicul Roxana Pipirigeanu, șeful Serviciului Epidemiologic din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț a început o anchetă, în urma căreia se va stabili, concret, modul și condițiile care au condus la decesul celor doi pacienți.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu