Euro


Director de banca: “EURO este sortit pierzaniei”

autor: FrontPress 18.02.2013

EURODirector general al unei bănci de investiţii online daneze este de părere că recenta apreciere a euro este iluzorie iar moneda unică este sortită eşecului, relatează Bloomberg.
Lars Seier Christensen spune că moneda europeană se va prăbuşi pentru că zona euro nu a susţinut proiectul unei monede comune cu o uniune fiscală. “Toată construcţia este sortită pierzaniei. Acum suntem într-una dintre acele soluţii false, în care oamenii cred că problema este controlată sau combătută”, consideră directorul Saxo Bank.
În ultimele şase luni, euro s-a apreciat cu 8,2% faţă de dolar şi a ajuns la 1,3711 dolari la începutul lunii februarie, cel mai ridicat nivel începând cu 14 noiembrie, informează Antena 3. Banca Centrală Europeană (BCE) estimează o contracţie economică de 0,3% pentru zona euro în acest an, iar preşedintele BCE, Mario Draghi, a afirmat că aprecierea euro prezintă riscuri pentru creştere şi inflaţie.
Chiar dacă euro s-a apreciat, economiile Germaniei, Franţei şi Italiei s-au contractat peste aşteptări în trimestrul al patrulea. Şeful Saxo Bank a precizat că nu este implicat în speculaţii financiare legate de cursul euro.
La sfârşitul anului trecut, analistul Steen Jakobsen, care este şi economistul şef al aceleiaşi bănci daneze, a făcut mai multe multe declaraţii alarmiste despre radicalizarea politică a populaţiei din ţările europene pe fondul crizei financiare, deschizându-se astfel calea pentru o posibilă reorientare a maselor spre curentele ideologice radicale (de stânga sau de dreapta) care au zguduit continentul şi lumea în secolul trecut. Sursa:FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu