Turcia


Turcia isi cere orfanii inapoi: Nu vrem sa-i adopte cupluri gay

autor: FrontPress 27.02.2013
copil turcAutoritatile de la Ankara iau in calcul repatrierea copiilor emigrantilor turci care nu pot fi crescuti de catre propriile familii, motivand ca acestia ajung sa fie adoptati de straini si se distanteaza de radacinile lor musulmane.
Cazul micutului Yunus, in varsta de noua ani, care a fost adoptat de catre un cuplu de lesbiene din Olanda, si care printr-o decizie judecatoreasca nu a fost restitutit mamei naturale, intrucat aceasta nu cunoaste limba locala, vorbita acum de copil, a fundamentat politica oficialilor turci, informeaza Al Arabyia.
Vicepremierul turc Bekir Bozdag a declarat ca tara sa nu doreste sa sprijine adoptia copiilor de catre cupluri gay, specificand ca asemenea cazuri ofera confuzii privind institutia familiei. Acesta a oferit exemplul lui Yunus, despre care a spus ca “se vede nevoit sa considere ambele femei mama”.
“Este important pentru copiii nostri sa traiasca intr-un cadru similar cu cel al culturii de origine. Pur si simplu, familiile turce nu vor sa isi mai dea copiii spre adoptia unor astfel de cupluri”, a mai adaugat acesta.
Comisia pentru Drepturile Omului a Parlamentului turc a estimat ca aproximativ 5.000 de etnici turci se afla numai in orfelinatele din Germania, insa dupa spusele sefului Comisiei, Ayhan Sefer Ustun, conform dreptului international, Ankara nu poate cere oficial repatrierea acestora.
Cu toate acestea, Ustun a mentionat ca, daca Ankara va considera ca masurile de protectie ale copiilor etnici turci reprezinta o problema, va actiona “conform tuturor posibilitatilor pe care le detine pe plan international, pentru a-i readuce pe acestia in tara mama”. De Razvan Munteanu – Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu