Lupta


Lupta pentru eliberarea Spaniei de sub ocupatia spaniola

autor: FrontPress 04.02.2013
reconquistaDa, aţi citit bine titlul. Pentru cine a uitat, Spania si Portugalia de azi au fost sub ocupaţie arabă (cu denumirea de Califatul Al Andalus) timp peste 700 de ani, până în 1492. În perioada de glorie, musulmanii stăpâniseră peste trei sferturi din peninsula Iberică, restul rămânând independent. Avem aici deja o mica diversiune, bună poate pentru viitorul “luptei”: Andaluzia definită geografic este o regiune restrânsă din sudul Spaniei, în timp ce “Al Andalus” înseamnă în accepțiunea lumii musulmane, Peninsula Iberică.
Amintesc şi faptul că în ideologia militantă islamistă, un teritoriu care a fost cândva sub autoritate musulmană trebuie să se întoarcă o dată şi o dată înapoi sub această autoritate (în “Daar al Islam”, adică în “Tărâmul Păcii”, a naibii pace precum vedem, dar asta-i altceva…). Ca şi cum cele 12 milioane de kilometri pătraţi ai lumii musulmane de azi, cât un continent, nu sunt suficienţi.
Şi acum, să revenim la subiectul luptei. La începutul lui ianuarie 2013 a avut loc la Cairo o demonstraţie, ce-i drept destul de modestă, dar cu mari semnificaţii. Se pare că pentru unii acest subiect e mai important decât necazurile curente prin care trece Egiptul. Manifestanţii purtau pancarte cu inscripţii, ca:
“Nu am uitat Andalusia. Ne vom întoarce definitiv.”
“Amintirea ţărilor cucerite nu se va şterge.” (E vorba de ţările care se aflasera cândva sub stapanire musulmană, se ştiu ele care…)”
Iată unele din răspunsurile demonstranţilor intervievaţi:
“Precum spuneam, în Andalusia islamică, în Spania, se celebrează căderea statului islamic. In timp ce ei serbeaza, noi suntem trişti, pentru că musulmanii erau stăpâni în aceste ţări europene.”
“Ei sărbătoresc faptul că au ucis musulmani şi i-au alungat pe stăpânitorii musulmani care i-au guvernat cu dreptate.”
“Vrem să-i amintim poporului istoria Andalusiei”.
“(Stăpânirea musulmană a Spaniei, n.t.) A fost învinsă acum mai mult de 500 de ani de către spanioli, care ţin ţara ocupată până in ziua de azi. Vrem să amintim poporului că nu contează de cât timp continuă ocupaţia spaniolă a Andalusiei, căci va veni ziua, cu ajutorul lui Allah şi Islamul se va reîntoarce acolo.”
Să nu uitam și noi, repet: Andalusia înseamnă în concepţia lor întreaga peninsulă Iberică. Deci, să ne înţelegem: e vorba de lupta pentru eliberarea Spaniei de sub ocupaţia spaniolă!
Sună cunoscut parcă şi dintr-un alt caz, nu? Dacă nu ar fi serios, ar fi ridicol.
Iată şi un clip cu demonstraţia în cauză, intitulat “Egiptenii protestează contra căderii Andalusiei islamice şi promit s-o elibereze”, publicat de MEMRI:
De Corneliu – In linie dreapta
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu