Lunetist UCIS


Cel mai titrat lunetist american UCIS de un veteran al razboiului din Irak

autor: FrontPress 04.02.2013
Sniper Chris KyleUn veteran al războiului din Irak a fost arestat pentru împuşcarea mortală a lui Chris Kyle, fost membru al trupelor de elită ale Marinei militare a SUA şi unul dintre cei mai titraţi lunetişti americani, cu nu mai puţin de 255 de ţinte anihilate, dintre care 160 confirmate de Pentagon.
Eddie Ray Routh, din Lancaster, Texas, a fost pus sub acuzare duminică pentru că l-ar fi ucis pe Chris Kyle şi pe prietenul acestuia Chad Littlefield într-un poligon de tragere. Presa locală susţine că ucigaşul, un tânăr de 25 de ani, suferă de stres post-traumatic, cauzat de experienţa de război din Irak.
Armata SUA a confirmat uciderea caporalului Chris Kyle. Acesta a servit în Irak între 2007 şi 2010 şi a fost decorat de mai multe ori. A bătut recordul naţional în domeniu, eliminând peste 150 de ţinte. Recordul său l-a întrecut pe cel al sergentului Adelbert F. Waldron, care a ucis 109 oameni în timpul războiului din Vietnam. Recordul mondial absolut îl deţine însă finlandezul Simo Hayha, cu 542 de soldaţi sovietici omorâţi în timpul celui de al Doilea Război Mondial. Numărul reprezintă ţintele confirmate, numărul victimelor finlandezului ridicându-se în jurul cifrei de 700 de soldaţi ai Armatei Roşii împuşcaţi mortal sau răniţi. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu